14.09.2018

UMRE ÖDÜLLÜ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI

YARIŞMA BİLGİ NOTU

1- “Mevlidi Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” 22 Aralık 2018 tarihinde saat 14:00’da il merkezlerinde icra edilecektir.

2- Yarışmaya örgün veya açıköğretime devam eden 17-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri katılabilecektir. Son başvuru tarihi 19 Kasım 2018 olarak belirlenmiştir. Başvurular mevlidinebi.diyanet.gov.tr ile yarışma.diyanet.gov.tr adreslerinden bireysel olarak internet yoluyla gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular ile yarışma giriş belgesi söz konusu internet sitesi üzerinden ilan edilecek, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3- Yarışma ile gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesi ile onlarla iletişim kurma, Başkanlık çalışmaları ile tanıştırma hedeflenmektedir. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri , KYK yurtlarında görevli manevi  rehberler ile Başkanlık gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif olarak görev alacaklardır.

4- Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenci  Başkanlığımızca umre ödülü ile ödüllendirilecektir.  Müftülükler imkanları nispetinde dereceye giren diğer öğrencileri ödüllendireceklerdir.

5- Yarışmacılar Başkanlığımız yayınlarından aşağıda bilgileri verilen üç eserden sorumlu olacaklardır:

a) Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı, Prof.Dr.İbrahim SARIÇAM, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Sayfa Sayısı: 518

b) Sorularla İslam, Komisyon,  Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Sayfa Sayısı: 208

c) Hayatın Tekrarı Yok, Ülfet GÖRGÜLÜ, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Sayfa Sayısı: 411

6-Yarışmacılar http://yayınsatis.diyanet.gov.tr/ adresinden yahut Müftülük yayın satış bürolarından söz konusu kitaplara indirimli ulaşabileceklerdir.

7-Yarışma soruları Başkanlıkça oluşturulacak bir komisyon tarafından hazırlanacak, başvuruda bulunan aday sayısınca her bir sınav merkezi için ayrı ayrı bastırılan sınav kitapçıkları ve cevap kağıtları mühürlü paketler içerisinde özel kurye aracılığı ile illere gönderilecektir. Yarışma günü, mühürlü paketlerin salon görevlileri ve yarışmacılar huzurunda açılması temin edilecektir.

8-Müftülükler illerinden yapılan başvurulara ait bilgileri sistem üzerinden takip edebileceklerdir.

9- Müftülükler, illerine ait mevcut başvuru sayılarını göz önünde bulundurarak ihtiyacı karşılayacak şekilde sınav merkezi planlamaları yapacaklardır. Sınav merkezi için varsa Başkanlığımıza ait ferah mekânlar ya da KYK yurtları, üniversite kampüslerinde bulunan mekanlar ile MEB’e bağlı mekanlar tercih edilebilecektir. Yapılan planlamalar ve yarışma merkezi adresleri  en geç 01 Aralık 2018 tarihine kadar genclik@diyanet.gov.tr adresine gönderilecektir. Sınav merkezi olarak kullanılacak mekanlarla ilgili yazışmalar Müftülüklerce yapılacaktır.

10- Başkanlıkça hazırlanacak tanıtım materyalleri ihtiyaç nispetinde bastırılarak gençlerin yarışmadan haberdar olmaları sağlanacaktır. Sosyal medya vb. ortamlarda da tanıtım gerçekleştirilecektir.

11- Gençlik koordinatörleri yarışma aracılığı ile yeni gençlerle tanışma imkanları oluşturmaya, iletişim bilgilerini arşivleyerek Başkanlık çalışmaları hakkında bilgilendirmeye gayret edeceklerdir.

12- TDV öğrenci yurtlarında ve şube barınma destek programı çerçevesinde açılan evlerde kalan öğrencilerin yarışmaya katılımı özellikle teşvik edilecektir.

13- KYK yurtlarında görevli manevi rehberler, görevli oldukları yurtlarda en yüksek seviyede katılımı temin etmeyi hedefleyeceklerdir.

DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ