07.10.2019

KELES'TE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI COŞKUSU

KELESTE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI COŞKUSU

“Cami Hayatın İçinde, Hayat caminin İçinde” Temasıyla kutlanan 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası coşkuyla kutlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftümüz Hasan TANRIKULU “Keles İlçe Müftülüğümüz  2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir

1-Bütün camilere, Kur’an Kurslarımıza ve  ilgili yerler afişler asılmış, vaaz ve hutbelerden konu cemaata duyurulmuştur.

2- Din görevlileri ile cemaatimizden ahirete irtihal edenlerin ruhuna ithafen hatimler okunmuş ve duaları yapılmıştır.

3-Şehit aileleri,Hastalar Yaşlılar ve Gaziler ziyaret edilmiştir.

4-Bahçeleri ağaçlandırmaya uygun olan camilere ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir.

5-30 üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapılmıştır.

6-Bütün Din Görevlileri  Keles Belediye Başkanı sendika temsilcileri ile vatandaşların katıldığı kahvaltılı toplantıda Başkanlığın Hazırladığı sinevizyonu ile İlçe Müftülüğümüzün faaliyetlerini tanıtan bir video  gösterimi eşliğinde İlçe Müftümüzün “Cami Hayatın İçinde Hayat Caminin içinde” konulu sunumu gerçekleştirilmiştir. Programa katılanlar gerek hafta ile ilgili ve gerek  müftülüğümüzün faaliyetleri ile ilgili duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir.

7-Hafta münasebetiyle çeşitli Kamu Kurumu temsilcileri Müftülüğümüzü ziyaret ederek haftamızı  kutlamıştır.