18.04.2019

RAMAZAN AYI ÖNCESİ PERSONEL TOPLANTISI

2019 yılı Ramazan hizmetleri, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa düzenlediği "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" projesinin tanıtımı ve başlaması amacıyla toplantı yapıldı.

Toplantı Kur'an Kursu Hafızlarından bir öğrencimizin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kestel Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU, Şube Müdürü Ömer DEMİR, Vaiz Ali TURAN'ın gündemi sunmalarından sonra Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamızın konuşması ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürümüzün konuşması izlendi. İlçe Müftümüz YEŞİLOĞLU, Başkanlığımızın zekat çalışmalarına görevliler olarak gereken özeni ve gayreti göstermelerini, vatandaşlarımızı ve cemaatimizi bilgilendirmemizi ifade etti.

Ramazan ayının dinimiz, milletimiz, cemaatimiz açısından çok önemli bir ay olduğunu yapılacak hizmetlerle ilgili olarak gerekli tüm hazırlıkların hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle zekat, fitre, fidye ve bağış gibi hayri çalışmalarda cemaatin doğru, güvenilir şekilde bilgilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kestel Müftülüğü, Diyanet Vakfı, Kur'an Kursu hizmetlerimiz, tüm dini ve hayri hizmetler için zekat ve bağışların toplanması kayıtların sağlam tutulması, makbuzların hayır sahiplerine verilmesi, gerektiğini ifade etti.

Yüce dinimiz İslamiyete, Kestel Müftülüğünün yapmış olduğu din hizmetlerine maddi-manevi katkı sunan, bağış yapan tüm hayır sahiplerine yapılan dua ile toplantı sona erdi.