19.04.2016

Kutlu Doğum Haftası Mudanyamızda Coşku İle Kutlandı

Mudanya İlçe Müftülüğümüzün 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programı, Bursa İl Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin AY’ın verdiği konferans ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Mudanya Kaymakamı Orhan ÇİFTÇİi, protokol üyeleri, daire amirlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, iş adamları, muhtarlar, dernek başkanları, basın ve Mudanyalılar katıldı. Üçer Camii İmam-Hatibi Ertuğrul ÜÇPINAR'ın sunuculuğunu yaptığı program, Mesudiye Mah. Camii İmam-Hatibi Enes YAZICI’nın Kur’an-ı Kerîm tilavetiyle başladı.

Müftümüz E. Mehmet SOYLU'nun yaptığı açış konuşmasının ardından Kutlu Doğum Haftasına özel farklı dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. “İslam’da Birlik ve Vahdet” konulu Liseler arası makale yarışması ve Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ile imam-hatip ve müezzin-kayyımlar arasında düzenlenen hutbe yazma yarışması, Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerîm’i yüzünden güzel okuma ve hadis ezberleme yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Hediyelerin verilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösterisi izleyicilere sunuldu.

Sinevizyonun ardından, aynı zamanda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Bursa İl Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin AY’ın "Din kardeşliğinin anlamı ve önemi” konulu konferansına geçildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gelin birlik olalım” temasına dikkati çeken AY, bu tema kadar, insanlığı yaşatmak ve yüceltmek için sözlerinin de o kadar anlamlı olduğunu söyledi. İnsanoğlu’nun Allah katında çok değerli bir varlık olduğunu belirten AY, ayet ve hadislerin ışığında, kıssadan hisselerle Allah rızasının önemine de dikkati çekerek, Allah’ın rızasına talip olan kimsenin bir başkasının gıybetini edemeyeceğini söyledi. Peygamber Efendimiz ve Ashabının hayatından birlik ve beraberlik tablolarından örnekler sundu. Hocamız konuşmalarını Kutlu Doğum Haftasının ülkemiz coğrafyamız ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olması dua ve niyazıyla tamamladı.

Gece sonunda Ufuk YOZGATLI’nın koro şefliğindeki Mudanya İlçe Müftülüğü İlahi Grubu’nun tasavvuf müziği konseri katılımcılar tarafından beğenilerek dinlendi.  Musiki dinletisinin ardından salon çıkışında ikramlarla birlikte program son buldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği programdan Mudanyalılar beğeni ile ayrıldılar.

Tüm katılımcılara, gül, karanfil, balon ve kitap hediye edildi. Ayrıca tüm misafirlere kutlu doğum aşı, pide ve ayran ikram edildi.

Rabbimiz, bizleri, birlik, berâberlik ve kardeşliği kendisine prensip edinip öylece yaşayanlardan eylesin, Amin!

FOTOĞRAFLAR