07.06.2016

Sosyal Medya ve Aile’ Konferansı

Mudanya Müftülüğünce Aile Haftası nedeniyle “Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile” konulu konferans düzenlendi. Nilüfer Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yunus Emre KIR’ın verdiği konferans, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve Mudanya Müftümüz E. Mehmet SOYLU’nun açış konuşmasıyla başladı.
KIR, yaptığı konuşmada, sosyal medyanın günümüzde aile mahremiyetini tehdit eden en önemli unsurlardan biri olduğuna, bu platformlarda yapılan paylaşımların zararlı ve kötü sonuçlarının olabileceğine değindi.
Çocukların kontrolsüz bir şekilde internet erişimlerinin maddi manevi birçok hasara yol açabileceğine dikkat çeken Yunus Emre KIR, bu çağda gençlerin sosyal medyadan tamamen tecrit edilemeyeceğini, sorunun ebeveynlerin duyarlılığıyla çözülebileceğini vurguladı. Ailelere, çocuklarının sosyal medyaya, bilgisayarlara, tabletlere ihtiyaç duymayacak şekilde onlarla ilgilenmeleri ve birlikte kaliteli zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
KIR’ın İlgiyle dinlenen ve beğenilen konuşması, Müftümüzün teşekkür konuşması ve çiçek takdimiyle son buldu.

FOTOĞRAFLAR