27.12.2016

Halepte İnsanlık Ölmesin

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın öncülüğünde, Türkiye Diyanet Vakfı Mudanya Şubemiz ve Mudanya İlçe Müftülüğümüzce “HALEPTE İNSANLIK ÖLMESİN” kampanyası kapsamında, son zamanlarda ateş altında inleyen ve zor durumda olan Halep halkı için başlatılan nakdi ve ayni yardım kampanyasında, hayırsever Mudanyalılarımızca 3 tır yardım toplandı.

Toplanan yardımlar, Güzelyalı Siteler Camiinde kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirilen uğurlama programıyla gönderildi.

Uğurlama programına İlçemize yeni atanan İlçe Kaymakamımız Sayın F. Oktay SÖZER, İlçe Müftümüz E. Mehmet SOYLU, AK Parti İlçe Başkanı Dr. A. Murat ÜNAL, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet DURSUN, Belediye Meclis Üyesi Kadir KAHRAMAN, İmam Hatip Müdürü Muammer DEMİRCİ, Dörtçelik Meslek Lisesi Müdürü Bülent GÜL, Din Gönüllülerimiz, Muhtarlarımız, Cami Dernek Başkanlarımız ve vatandaşlarımız katıldı.

“Müslümanların izzet ve onurları kendi elleriyle yok ediliyor”

Takdimini Güzelyalı Siteler Camii İmam Hatibi Gürsel ÖZTURAN’ın yaptığı Program, Güzelyalı Çayırbaşı Camii İmam Hatibi A. Remzi ÇELİK’in tüm şehitlerimiz için okuduğu Kur’an Tilavetiyle başladı. Ardından söz alan İlçe Müftümüz E. Mehmet SOYLU;

“Müslümanların izzet ve onurları bizzat kendi elleriyle yok ediliyor, ümmetin enerjisi hebâ oluyor. İslam medeniyetinin başkentlerinden ateşler yükseliyor. Irak'ta, Suriye’de, Halep’te son bikaç yılda binlerce insan hayâtını kaybetti, kaybetmeye de devâm ediyor. Savaş, terör ve zulümden dolayı milyonlarca insan yerinden, yurdundan, evinden barkından oluyor. Çocuklar umutlarını, hayallerini, yitiriyor. Nice mazlum ve mağdur kardeşimizin hayat hakkı her gün gasp ediliyor.

Bunun için, bugün mezhebi, meşrebi, dili, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun bir gönül birlikteliği geliştirme mecbûriyetimiz vardır. Bugün bizim birlik, dirlik, kardeşlik günümüz olsun inşallah!

Kıymetli Dostlar! İslam kardeşlik dinidir. İslam acıları paylaşma yardımlaşma dinidir. Yüce Rabbimizin; ”İyilik yapmak ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın" (Maide 2) fermânına uyarak güçlerimizi birleştirerek, Müslüman kardeşlerimize sahip çıkma sorumluluğu içerisindeyiz her birerlerimiz.

Bu sorumluluğumuzu bir nebze olsun yerine getirmek adına, Diyanet İşleri Başkanlığımızın rehberliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Mudanya Şubemiz ve Mudanya İlçe Müftülüğümüzce HALEPTE İNSANLIK ÖLMESİN kampanyasını başlatmış olduk.” diyerek yardımların amacına değindi.

“Tırlar ihtiyaçlara göre dolduruldu”

Soylu, konuşmasının devamında toplanan yardımların içeriğinden de bahsederek;

“Bu kampanya kapsamında, geçtiğimiz haftalarda, toplanan nakdi yardımlara ilaveten, 550 + 550 toplam 1100 adet 2 tır yatak ve 1 tır da, içerisinde, 250 çuval un, 2,5 ton zeytin, zeytin yağı, çeşitli kuru gıda, yiyecek, battaniye ve çeşitli giyecek yardımları toplanmıştır. Mudanya’mız ve Halep için hayırlara vesile olur inşallah!” dedi.

Soylu, son olarak yardımların toplanmasında emeği geçen başta Siteler Camii İmam Hatibi ve Müezzin Kayyımı olmak üzere tüm İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımıza, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kursiyerlerine, Müftülük personeline, Türkiye Diyanet Vakfı Mudanya Şubesi Üyelerine, katkı ve yardımlarını esirgemeyen hayırsever Mudanya’lılara ve programa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yardım tırları, Mudanya Kaymakamı Sayın F. Oktay SÖZER’in bu kampanyanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve duyarlılık gösteren Mudanya halkına teşekkür etmesinin ardından yapılan dua ve okunan tekbirlerle mazlumlar için Halep’e ulaştırılmak üzere yolcu edildi.

Ayrıca Bursa İl Müftülüğümüzün organizesinde Bursa TUYAP Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ikinci uğurlama programına, İlçe Müftümüz E. Mehmet SOYLU, Müftülük Murakıbımız Mustafa ÇELİK, Din Görevlilerimizi temsilen de Güzelyalı Siteler Camii İmam Hatibimiz Gürsel ÖZTURAN ve Güzelyalı Çayırbaşı Camii İmam Hatibimiz A. Remzi ÇELİK hocalarımız iştirak etmişlerdir.