14.03.2017

Kadınlar Günü Programı

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Mudanya Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Kadınlar Günü Programı, Kuran kurslarımız ve halkımızın katılımıyla gerçekleşti.

Mudanya Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU hocamızın açış konuşmalarını yaptığı program, Akşemsettin Kuran Kursu öğreticilerinden Elif DURGUT ve Zehra YAĞMUR’unKur’ân-ı Kerim tilaveti ve Meal-i şerif okumasıyla başladı. SOYLU, tarihten günümüze insanlığın en nadide ve müstesna kadınlarına selam ederek başladığı konuşmasında, kadınlarımızın değerine ve İslam’daki konumlarına yer vererekbu özel günlerini kutladı.

Selamlama konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı sinevizyon gösterimi yayınladı. Şiir dinletisiyle devam eden programda Akşemseddin Kuran Kursu öğreticisi Esra HIZLI, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Faik KAPDAN’ın kaleme aldığı “Ey Cennet Yolunun Yolcusu” isimli şiiri seslendirdi.

Kadınlar gününe özel konferans, Mudanya ilçe vaizi Elif KAPDAN tarafından verildi. KAPDAN yaptığı konuşmada Hz. Peygamberin, ‘ümmetin kadınlarının en hayırlısı’ olarak nitelendirdiği, örnek şahsiyet Hz. Hatice’yi farklı yönleriyle dinleyicilere anlattı. Hz. Hatice’nin Hz. Peygambere olan bağlılığını, ona olan desteği ve yardımlarını İslam tarihinden örneklerle sunduğu konuşmasında günümüz Müslüman kadınları olarak onu örnek almamız gerektiğine değindi.

Konuşmanın ardından Mudanya Müftülüğü Kuran kursu hocalarından oluşan İlahi Korosu sahne aldı. Akşemsettin Kuran Kursu öğreticilerinden Esra HIZLI, Elif DURGUT, Meliha BAZ, Zehra YAĞMUR, Güzelyalı Merkez Kuran Kursu öğreticilerinden Nuray SOYLU, Fikriye ÖKTEM dini musiki dinletisi icra ettiler.

Kadınlar günü programımız,Kadınlar gününe özel hazırlatılan ayna ve kartela hediyesi dağıtımıyla sona erdi.