26.04.2017

Kutlu Doğum Programı

Mudanya Müftülüğümüzün bayanlara yönelik düzenlediği Kutlu Doğum Programı, Mudanya İmam-Hatip Okulları konferans salonunda gerçekleşti. Mudanya halkımızın, kursiyerlerimizin ve İmam-Hatip öğrencilerinin katıldığı ve Bursa İl Vaizi Gülsüm SARIDAŞ’ın “İman-Eman İlişkisi ve Topluma Yansımaları” konulu konferansa büyük katılım sağlandı. Akşemsettin Kuran Kursu öğreticisi Esra HIZLI’nın sunuculuğunu üstlendiği konferans Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran Kursu öğreticisi Elif DURGUT’un Kur’an tilavetinin ardından selamlama konuşması yapan İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU Kutlu Doğum Haftasının önemine değinerek uzak-yakından gelen tüm gönül dostları ve öğrencilerimize teşekkürlerini iletti.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu Kutlu Doğum sinevizyon gösteriminin ilgiyle izlenmesinin sonra Kuran Kursu öğreticilerimizden Zehra YAĞMUR ve Elif DURGUT sola ilahilerini seslendirdiler.

Bursa İl Vaizi Gülsüm SARIDAŞ konferansına iman, eman, emanet gibi kavramların anlamlarına değinerek başladı. Kulun Rabbine, kulun nefsine ve kulun diğer yaratılmışlara karşı sorumluluk ve emanetlerinin olduğundan bahseden SARIDAŞ, Allah’a karşı emanetin emir ve yasakları yerine getirmekle gerçekleşebileceğini söyledi. Kişinin nefsine karşı sorumluluğunu din ve dünyasına zarar verecek her şeyden kaçınma olarak tanımlayan SARIDAŞ, diğer yaratıkların hukukuna riayet ise; zarar vermemek, aldatmamak, ahde vefa göstermek, tartıyı eksik yapmamak, insanların kusurlarını araştırmamak vb. hasletlerle gerçekleşebileceğini ifade etti.

Kutlu Doğum Programının sonunda Mudanya Müftülüğü bayan ilahi korusu, tasavvuf musikisi, eserlerini seslendirdi. Yapılan ikramlarla son bulan programın sonunda İmam-Hatip Kız Lisesi Müdürü Tülin ASLAN, Gülsüm SARIDAŞ ve Kuran Kursu öğreticilerini odasında ağırlayarak bir süre sohbet etti.