27.04.2017

Mudanya'da Kutlu Doğum Konferansı

Mudanya İlçe Müftülüğümüzün 2017 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferansta,  Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürümüz Dr. Yüksel SALMAN Mudanyalılarla buluştu.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Bursa İl Müftü Vekilimiz Mustafa UYAR, İl Müftü Yardımız Mehmet KÖKTAŞ, İlçe Müftülerimiz, protokol üyeleri, daire amirlerinin yanı sıra din görevlileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, iş adamları, muhtarlar, dernek başkanları, basın ve Mudanya halkımız katıldı. Üçer Camii İmam-Hatibi Ertuğrul ÜÇPINAR'ın sunuculuğunu üstlendiği program, Havva Ana Hafızlık Yatılı Kuran Kursu Öğreticisi Lokman AYDIN’ın Kur’an-ı Kerîm tilavetiyle başladı.

Hz. Peygamber ve Güven Toplumu

Müftümüz E. Mehmet SOYLU yaptığı açış konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1989 yılından bu yana çok farklı etkinliklerle kutladığı Kutlu Doğum Haftası'nda bu yılki ana temanın "Hz. Peygamber (s.s.v) ve Güven Toplumu" olduğunu belirtti. “Güvenli ortamın olmadığı yerlerde, çatıştırmalar son bulmamıştır” diyen SOYLU, 15 Temmuz tam da böyle bir durumu yansıtmaktadır. O yüzden bize emanet edilenlerle güven içinde olalım. Bizler birbirimize emanetiz, insanlık insana emanet" diye konuştu.

"Güven duygusu, anahtar kavramımızdır..."

Programda,  “Hz. Peygamber (s.a.v) ve Güven Toplumu” konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürümüz Dr. Yüksel SALMAN, dinleyiciler tarafından beğeni topladı. “Bizim millet olarak sevgi merkezli bir peygamber tasavvurumuz var" diyen Dr. SALMAN, "Bizim çocuklarımıza verdiğimiz isimlerden, mimarımıza, edebiyatımıza, sanatımıza, şiirimize ve hayatımızın her alanına adeta Peygamber sevgisi nakış nakış işlenmiştir" dedi. Güven duygusunun hem bireysel, hem toplumsal, hem de uluslararası düzeyde ilişkileri etkileyen anahtar bir kavram olduğunu söyleyen Salman, insanlığın uluslararası ölçekte güven bunalımı yaşadığına dikkati çekti. Konuşmasının devamında güven ve emniyetin neden hayati değere sahip olduğunun sebepleri hakkında detaylı bilgiler vererek, güven toplumu inşasının temel unsurlarına dikkat çekti.

Konuşmasında 15 Temmuz işgal ve darbe girişimini hatırlatan SALMAN, “15 Temmuz ihanet şebekesinin gerçekleştirdiği hain bir darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bu girişim aslında sıradan bir darbe olmanın ötesinde bir işgal girişimiydi. Bu girişim, dinimizi emanet ettiğimiz, güvendiğimiz, yavrularımızı emanet ettiğimiz insanların aslında güvenin merkezi olan dine karşı yaptıkları çok vahşice bir suikasttır” dedi.

Yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi

Kutlu Doğum Haftasına özel farklı dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu Liseler arası kompozisyon, ortaokullar arası şiir, Kur’an Kursları arasında “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” ve "Hadis ezberleme" ile din görevlileri arasında "Hutbe Yazma" yarışmalarında dereceye girenlere yarım, çeyrek ve gram altın ile kitap setinden oluşan ödülleri protokol tarafından takdim edildi. İsmail Parmaksız'ın koro şefliğindeki Mudanya Müftülüğü ve İmam Hatip Okulu İlahi Grubu'nun Tasavvuf Müziği konseri huşu içinde dinlendi. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara, karanfil, balon ve kitap hediye edildi. Ayrıca tüm misafirlere kutlu doğum aşı, pide ve ayran ikram edildi.

Rabbimiz, bizlere güven içerisinde, bir ve beraber olarak huzurlu günler yaşamayı nasip etsin, Amin!