14.06.2017

2017 Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı

Mudanya Müftülüğü 2017 Yaz Kur’an Kursları açılış programı Müftülük Konferans salonunda gerçekleşti. Kur’an Kursu öğrencileri, velileri ve yaz kurslarında görev yapacak din gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Mudanya Müftülüğü Havva Ana Yatılı Hafızlık Kuran Kursu talebelerinden hafızlık yapan Kur’an bülbüllerimizin tilavetleri, bu yıl yaz kurslarımızda eğitimi alacak yavrularımızın da gönüllerine tesir etti.

Açılış konuşması yapan İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU, öncelikle öğrencilere seslenerek “Yaz kurslarında İslam’ın İmanın şartlarını, abdest almayı, namaz kılmayı, namazda okunan sure ve duaları, oruç, hac ve zekât ibadetini, hocalarınıza saygıyı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, vefa gibi erdemlerin dinimizin bir gereği olduğunu öğreneceksiniz” diye konuştu. SOYLU konuşmasının devamında evlatlarını Kur’an ve cami yoluna gönderen kıymetli velileri ve görev yapacak olan fedakâr din gönüllülerini de selamlayarak, mübarek Ramazan aylarını, yaklaşan Kadir gecesi ve bayramlarını tebrik etti. SOYLU, Yaz Kuran Kurslarımız camilerimizde ve camide alan olamayan yerlerde ise okul binalarımızda devam ettiğini de söylerine ekledi.

Programda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın genel merkezinde telekonferans yöntemiyle yapılan açılış programı canlı yayında izlendi. Telekonferans yayını Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’in gençlerimize, çocuklarımıza verdiği güzel mesajlarla sona erdi.