13.06.2018

Engelli Kardeşlerimizle Anlamlı İftar Buluşması

Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Mudanya Şubemizce, engelli vatandaşlarımıza yönelik iftar programı düzenlendi. Mudanya Engelliler Dernek Yönetimi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen iftar etkinliğine çok sayıda engelli kardeşimiz teşrif etti. İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU’ ve eşi Nuray SOYLU’nun da hazır bulunduğu iftar programımız, Hacıbaba Cami İmam Hatibi Yücel BASRİK ve Müezzin Kayyımı Arif KATILMIŞ hocalarımızın tilavet ettikleri Kur’an-ı Kerim, ilahiler, salâvatlar ve dualarla başladı.

İftar sonrasında bir konuşma yapan İlçe Müftümüz, Ramazan ayının öneminden bahsederek; “Yüce Allah, insanları servetleri, ırkları, renkleri, cinsiyetleri, dilleri, nesepleri, fizyolojik yapıları, engelli veya sağlıklı oluşları açısından değerlendirmez. Onları îman, sâlih amel, güzel ahlâk, ibadet ve itâatleri veya inkâr, şirk, nifâk, isyan ve kötü davranışları, takva veya zulüm sahibi olup olmamaları açısından değerlendirir. İster sağlıklı ister engelli olsun her insan, Allah'ın yer yüzünde yarattığı  en kıymetli ve en değerli varlıktır. Kur'ân ve hadislerde engellilere bu bağlamda yer verilmektedir.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu seneki Ramazan temasını “israf” olarak belirlediğini kaydeden SOYLU; İslam’da israfın ayet ve hadislerle yasaklandığını, can, mal, çevre, ömür, zaman, vb. maddi ve manevi değerlerin kontrolsüz kullanılmaması için farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade etti ve davetlilere teşekkür etti.

Mudanya Engelliler Derneği Başkanı Rüveyda Demet ATAMAN,  ve Dernek Yönetimi de, İlçe Müftüğüne bu anlamlı iftar buluşmasından ve ikramdan dolayı teşekkür ettiler.

Engelli vatandaşlarımız da mikrofon alarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Kardeşlik ve paylaşmanın yakinen hissedildiği gece, yapılan teşekkür konuşmaları ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.