18.06.2018

Mudanya’da Bayram Sevinci

15.06.2018 Cuma günü idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı nedeni ile, Tekke-i Cedit (Hal) Camimizde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Salavatı Şerifelerden sonra kılınan sabah namazının ardından İlçe Müftümüz Sayın Ertuğran Mehmet SOYLU tarafından merkezi sistemden Bayram vaazı yapıldı. Yapılan vaazda; Bayramın ne manaya geldiği tarihi seyri, ibadette devamlılığın esas olduğu, Ramazan Ayının kazanımları, huzurlu bir Bayram geçirebilmek için fert ve topluma düşen vazifelerin neler olduğu, küskün veya dargın durmamanın gerekliliği, birlik-beraberlik ve dayanışma, israf vb. konular üzerinde duruldu. Tüm vatandaşların Bayramlarını da tebrik eden soylu, dua ile sohbetini bitirdi.

Kılınan Bayram namazının ardından İlçe Kaymakamımız Sayın Faik Oktay SÖZER, İlçe Müftümüz Sayın E. Mehmet SOYLU, Cami İmam Hatibi Nihat ÖZDEMİR, Cami Müezzin Kayyımı Fikret MERT tarafından Camide vatandaşlarımızla musafaha yapılıp Ramazan Bayramları tebrik edildi.

İlçe Kaymakamımız Sayın Sözer Cami dışında da vatandaşlarımızla bir süre sohbet etti.

Ramazan Bayramı nedeni ile Polis lokalinde gerçekleştirilen resmi Bayramlaşmanın ardından Şehitliklerimiz ziyaret edildi, Kur’an-ı Kerimler okundu ve dualar edildi. Allah kabul etsin.