25.06.2018

Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi

“Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” sloganıyla Yaz Kur’an Kurslarımız başlamadan önce, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, 20.06.2018 tarihinde İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımıza, Hizmet İçi Eğitim Semineri programı düzenlendi.

İlçe Müftümüz Sayın Ertuğran mehmet SOYLU’nun yaptığı açış konuşması ve bilgilendirme toplantısının ardından, Antalya Manavgatta konu ile ilgili rehberlik eğitimi alan Kaymakoba Mah. Cami İmam Hatibi Kadir ÇELİK tarafından İmam Hatiplerimiz ve Müezzin Kayyımlarımıza yönelik, Yaz Kur’an Kursu Eğitim Stratejileri ve Uygulama Esasları, Çocuk ve Ergenlerde Gelişim Psikolojisi ve Dini Gelişim, Sınıf Yönetimi ve Etkili İletişim, Mahremiyet Eğitimi, Yaz Kur’an Kurslarında Sosyal Etkinlik ve Rehberlik Faaliyetleri, Tecrübe Paylaşımı vb. konularla ilgili bir seminer verildi.

Programımıza Mudanya Kaymakamımız Sayın Faik Oktay SÖZER ve Kaymakam Refikimiz Sayın Cüneyt Orçun ZOR da teşrif ettiler. İlçe Müftümüz Sayın SOYLU’nun sunduğu brifingin ardından Kaymakamımız Sayın SÖZER de, yapılan seminerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek görevlilerimizle bir süre sohbet etti ve çeşitli tavsiyelerde bulundu, Müftülüğümüze ve Din Görevlilerimize teşekkür etti.

Yapılan ziyaretin ardından İlçe Müftümüz, teşriflerinden dolayı Kaymakamımıza günün anısına çiçek hediye etti.

21.06.2018 tarihinde ise Kur’an Kursu Öğreticilerimize yönelik, Osmangazi Müftülük Vaizi Tuğba BOZDEMİR SEVİNÇ tarafından aynı konularla ilgili Hizmet İçi Eğitim Semineri verildi.