17.07.2018

Mudanya Müftülüğümüzce Kur’an Kursu öğrencilerimiz tarafından hazırlanan programda 15 Temmuz Şehitlerimiz konuşmalar, şiirler ve dualarla anıldı.

Mudanya Müftülüğü Yaz Kuran Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı, Uğur Mumcu Kültür Merkezinde icra edildi. Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Mudanya Havva Ana Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencisi 13 yaşındaki Hafız Miraç Efe ŞİMŞEK’in Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle devam etti.

Açılış konuşması yapmak üzere söz alan Mudanya Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU, “Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden üstün olamaz. Vazifemiz din hizmetlerinin yanında aziz milletimizin zor zamanlarında maneviyatını ayakta tutmaktır. İstiklal ve bağımsızlığımız için çaba göstermek imanımızın bir gereğidir” ifadelerinde bulundu.

Mudanya Kaymakamımız Faik Oktay SÖZER konuşmasında bir daha böyle oluşumların meydana gelmemesi dileklerinde bulunarak aziz şehitlerimiz için rahmet, gazilerimiz için şifalar diledi. Programı hazırlayan ve iştirak edenlere de katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı 15 Temmuz sinevizyon sunumunun ardından Mudanya Müftülüğü Akşemsettin 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin hazırladığı gösteriye geçildi. Miniklerin şiir, drama ve dualarla hazırladığı gösterilerle seyirciler duygu dolu anlara yaşadı. Salonu dolduran tüm misafirlerimiz program boyunca Mudanya Belediyesinin verdiği bayrakları ellerinde dalgalandırarak vatan sevgisini doyasıya yaşadılar, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Şehitleri Anma Programı, Mudanya müftülüğümüzce açılan “15 Temmuz ve Vatan Sevgisi” temalı kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere bisiklet ve çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle son buldu. Program çıkışında tüm katılımcılara Müftülüğümüzce ikramlarda bulunuldu.