12.10.2016

Cami ve Kitap Konulu Konferans

“Cami ve Kitap” Konulu Konferans

Mudanya Müftülüğümüz “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 05.10.2016 tarihinde müftülük konferans salonunda din görevlilerine yönelik “Cami ve Kitap” konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KARA katıldı. Güzelyalı Merkez Yeni Cami İmam-Hatibi Ali YILMAZ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftümüz E. Mehmet SOYLU’nun açış konuşması ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Prof. Dr. Mustafa KARA konuşmasında İslam medeniyetinin sacayağını oluşturan ve 3K formülünde özetlediği unsurların ‘Kişi’, ‘Kitap’ ve ‘Kurum’ olduğunu ifade etti. Allah’ın, Peygamber’in ve insanın kitabına vurgu yapan KARA, İslam medeniyetini oluşturan ve insan yapıtı olan önemli eser ve klasiklerin, âlimler-arifler, mütefekkirler ve sanatkârlar tarafından kaleme alındığını söyledi. Arapça, Farsça ve Türkçe yazılan bu eserlerin mahiyetine tam erebilmek için de orijinal dillerinde okunması gerektiğini vurguladı. Tüm din görevlilerinin haftasını kutlayan KARA, kitap okumanın ve anlamanın önemine değinerek konuşmasına son verdi.

Program sonunda E. Mehmet SOYLU, Prof. Dr. Mustafa KARA’ya katkılarından ve ilçemizi teşriflerinden ötürü günün anısına çiçek takdiminde bulundu. Çıkışta yapılan ikramlarla program sona erdi.