03.10.2018

Din Gönüllüleriyle Kahvaltı Programında Buluştuk

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” temalı programlar kapsamında, görevde ve emekli olan din gönüllülerimize yönelik özel bir mekanda kahvaltı programı düzenlendi.

Programa Bursa İl Müftümüz Sayın İzani TURAN, İl Müftü Yardımcılarımız Durmuş AYVAZ ve Hüseyin TANER, İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU, İlçe Vaizlerimiz, Kurumumuzda yıllarca hizmet etmiş çok sayıda emekli din görevlisi, hali hazırda Mudanya Müftülüğümüzde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım hocalarımız ve Müftülük personelimiz iştirak etti.

Mudanya Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU, Muharrem ayının ve idrak edilen Camiler ve Din Görevlileri Hastasının hayırlı olmasını dileyerek başladığı açış konuşmasında, bu seneki temanın ’Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ olarak belirlendiğini hatırlattı. ’En büyük adanmış ömür, adanmış ruh Peygamberimiz (s.a.v)’dir.’ diyen SOYLU, ’O Kutlu Nebinin mektebinde, doğrulukta Hz. Ebubekir gibi, adalette Hz. Ömer gibi, iffet ve edepte meleklerin bile gıpta ettiği Hz. Osman gibi, ilimde ve kahramanlıkta Hz. Ali gibi, herkesin örnek alacağı nice nesiller ve önderler yetişmiştir.’  ifadelerini kullandı. Bu hafta vesilesiyle müftülük olarak, cami programlarından kurum ziyaretlerine, emekli din görevlileriyle buluşmadan, vefat eden din görevlilerinin ailelerini ziyaretlere kadar birçok etkinlik planladıklarını bildiren Ertuğran Mehmet SOYLU, programı teşrif eden hali hazırda görevli ve emekli tüm hocalarımıza teşekkürlerini iletti.

Açış konuşmasının ardından söz alan emekli Müezzin-Kayyım Şaban Eren, duygu ve düşüncelerini aktardı. Emekli olmanın özenilecek bir durum olmadığını hatırlatan EREN, bir köşede unutulmak değil hala topluma faydalı olmak istediklerini belirtti. Mudanyadaki emekli din görevlilerimizin arasındaki irtibatın sağlamlaşması adına, bir lokal veya dernek çatısı altında toplanmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bursa İl Müftümüz Sayın İzani TURAN yaptığı konuşmasında, tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek sözlerine başladı.

“Eslafın kıymetini bilmemiz gerekir”

Din gönüllüsünün emeklisinin olmayacağını dile getiren TURAN, emekliler ile görevde olan personel arasındaki ilişkilerin zayıf olduğuna değindi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen bu tarz programların, bu ilişkileri güçlendireceğine inandığını ve bunların çeşitli vesilelerle tekrarlanması gerektiğini ifade etti.

”Eslafımıza gereken saygı ve muhabbeti göstermeli, ellerini hürmetle alıp mihrabı veya kürsüyü onlara rahatlıkla bırakabilmeliyiz ve onların tecrübelerinden istifade etmeliyiz.” ifadelerini kullanan TURAN, ”Eslafımız da hali hazırda görev yapan hocalarımızla irtibatını güçlendirmeli, ziyaretlerini arttırmalıdır.” şeklinde konuşarak karşılıklı iletişimin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Din hizmetleriyle alakalı sıkıntılı dönemlerin geride kaldığını, günümüzde Camilerimizden Kuran Kurslarımıza hizmet sahamızın genişlediğine ve toplumun her kesimine hizmet götürmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan kahvaltının ardından Mudanya Müftülüğümüzce emekli din görevlilerimize “Hizmet Teşekkür Belgesi” takdim edildi. İlçe Vaizi Veyis ÖNCÜ’nün yaptığı dua ile sona eren programın sonunda Müftülerimiz ve Din Görevlileriyle toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Katılan hocalarımız, buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek İlçe Müftümüze teşekkürlerini ilettiler.