31.10.2018

İl Müftümüz İzani TURAN Müftülük Personelimizle Buluştu

Bursa İl Müftümüz Sayın İzani TURAN, Mudanya Müftülüğü personeliyle bir araya geldi. Mudanya Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen aylık mutat toplantımıza iştirak eden TURAN, Vaizlerden Kuran Kursu öğreticilerine, İmam-Hatiplerden, Müezzin Kayyımlara kadar tüm müftülük personelimize hitap etti.

Program öncesinde Mudanya İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU, müftülük çalışmaları, din hizmetleri, personel sayısı ve çeşitli teknik konularda brifing verdi. Brifingin ardından konuşmasına başlayan İzani TURAN, Mudanya’daki din gönüllüleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Din gönüllüsünün vasıflarını, âlim, arif ve mürşid olarak sıralayan TURAN, bu vasıfları elde edebilmek için “fem-i muhsin sahibi, temel dini prensipleri iyi bilen ve dini literatüre hâkim, siyer ve peygamberler tarihine vakıf olmak gerektiğini ifade etti.

Kur’an ve Sünnete Yönelmeliyiz

“Her gün bildiklerimize yenilerini eklemek gibi bir mecburiyetimiz var. Unutmayalım ki artık toplum eskisi gibi megazi mes’elelerle doyurulabilecek, tatmin edilebilecek seviyeyi çoktan aştı. Özellikle yeni yetişen nesle bu anlayışla hitap edemeyiz” diyen TURAN, “her yaştan ve her seviyeden oluşan geniş muhatap kitlemize, sahih bilgiyi ulaştırabilmek için Kur’an ve sünnete daha çok yönelmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Atanmış Değil Adanmış Din Gönüllüleri

İzani TURAN konuşmasının devamında; “Din gönüllülerinin hayatı, millete adanmış bir hayattır. Bu görev layıkı veçhiyle yapıldığı zaman, din gönüllüsünün gecesi, gündüzü yoktur. Dertleri, bu millete yönelik ızdırapları ve gözyaşları vardır” diyerek vazifenin zorluğuna ve yapılan fedakarlıklara vurgu yaptı.

Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din gönüllüleri olmasa bu görevi tek başına omuzlayamayacağını dile getiren TURAN, “mahallede, caddede, Kur’an Kurslarında, ailelerin yanında hep siz varsınız. Sizler aynı zamanda bizim gören gözümüz, işiten kulağımız, yürüyen ayağımızsınız. Allah sizleri daima var etsin” dua ve temennisiyle sözlerine son verdi.

Program sonunda E. Mehmet SOYLU, Mudanya’yı teşriflerinden ötürü İl Müftümüz Sayın İzani TURAN’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Program, yapılan dua ve ikramlarla son buldu.