11.11.2019

Aile Okulu Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında Mustafakemalpaşa İlçe Müftülüğünce müftülük bünyesinde görev yapan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinasyonu ile 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde Mustafakemalpaşa Belediye Düğün Salonunda din görevlileri ve eşlerine yönelik “Aile Okulu Semineri" düzenlendi.

Seminerin açılış programı Lalaşahin Camii İmam Hatibi Süleyman İNCİ’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet BÜYÜKGÜL toplumsal açıdan ailenin önemine, İslam dininin aileye verdiği öneme ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt genelinde aileyi güçlendirmek için düzenlediği aile okulu seminerlerinin önemine değindi.

Seminerde; Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İlçe Müftüsü Ahmet BÜYÜKGÜL, Gemlik İlçe Müftüsü Dr. Reşat ŞAVLI, Yıldırım Belediyesi Sosyolog ve Aile Danışmanı Murat ERCAN, Nilüfer İlçe Vaizi Dr. Asude COŞKUNSEVER ve Mustafakemalpaşa İlçe Vaizi Faik OĞUZ   “Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak”, “Ailede Mahremiyet Bilinci”, “Aile İçi İletişim”, “Ailede Fıkhî Meseleler”, “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi”, “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim”, “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları”, “Aile ve Medya Okuryazarlığı” konularında sunumlar yaptı.