30.09.2019

İlçe Müftümüz Yusuf TUNA’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1-7 Ekim'de düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki teması, "Cami ve Hayat" olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerde caminin İslam medeniyetindeki yeri ve önemine vurgu yapılacaktır. İslam medeniyeti merkezine camiyi alarak yükselmiş ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in de (sav) hicret yolculuğunda ilk olarak Kuba Mescidi'ni, Medine'ye ulaştığında ise Mescidi Nebevi'yi inşa ettirerek, cami merkezli bir şehir modeli oluşturmuş, camiyi gündelik hayatın merkezine konumlandırmıştır.

Camilerimizde ibadetin yanı sıra mümin bilincini inşa etmek, gönülleri imar etmek, birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirerek İslam’ın toplumsal boyutlarını geliştirmek için büyük bir işleve sahiptir. Camilerimiz İslam beldelerinin mührüdür, aynı zamanda şehitlerin kanlarıyla sulanan cennet vatanımızın manevi tapularıdır. Birlik ve beraberliğimizin manevi çatısı ve güzel ahlakın öğretildiği ilim, irfan yuvalarıdır. Camiler ve minarelerde okunan ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır. Camiler, sevginin, barışın, kardeşliğin, bağımsızlığın, hürriyetin sembolüdür.

Camiler haftası ve yapılacak faaliyetlerin milletimiz ve ülkemizin huzur ve barışına birlik ve kardeşliğine katkı sağlamasını, bu vesileyle bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilçemize, ülkemize ve âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Değerli meslektaşlarımızı fedakârane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, ahirete intikal eden meslektaşlarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlerden ahirete intikal edenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler niyaz eder, saygılar sunarım. Hafta boyunca yapılacak programlara tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI DOLAYISIYLA YAPILACAK PROGRAMLAR

1. Kitap Okuma Etkinliği / Diyanet Gençlik Merkezi / 03.10.2019 / 17:00
  2. Cami Kadın ve Aile Buluşması / Tekke Camii / 03.10.2019 / 11:00
  3. K.Kerim Ziyafeti, Mevlid Programı ve Hatim Duası / Gazi Orhanbey Camii / 04.10.2019 / 12:30