17.10.2019

Hafızlık İcazet Töreni Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Bursa Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri için 16 Ekim 2019 Çarşamba günü Bursa Merinos A.K.K.M. de Hafızlık İcazet Merasimi yapıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan merasime Vali Yakup CANBOLAT, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa İl Müftümüz İzani Turan, İlçe Müftümüz Yusuf TUNA, hafızlık eğitimi alan öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

İlçemiz Arapzade Kur'an Kursunda hafızlığını tamamlayan Ebrar GÜLTEKİN, İlknur BAYRAKTAR, Zeynep Nisa KARACA, Elif KARACA, Edanur GÜNGÖR, Zeynep ÖZDEMİR ve Elif GÖREN'le beraber toplam 280 hafız öğrenci icazet belgesi aldı.

Yapılan hatim duasının ardından öğrencilere hediye takdimi ile program sona erdi.