31.01.2020

İDLİB'E GİDECEK YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından İdlib için başlatılan "YOLUN İYİLİK OLSUN" yardım kampanyası kapsamında Müftülüğümüzce bir TIR dolusu yardım malzemesi toplandı.

31 Ocak 2020 Cuma günü saat 11.00 da Cumhuriyet Alanından uğurlanan Yardım Tırı içinde battaniyeden kıyafete, kuru gıdadan zeytine kadar bir çok yardım malzemesi İDLİB'deki mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Uğurlama programına Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Bekir Aydın, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Emniyet Müdürü Halis Erdoğan, Siyasi Partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Yusuf Tuna yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi. Müftü Yusuf Tuna, un, zeytin, battaniye, kuru bakliyat, giyecek ve kışlık malzemelerin yer aldığı yardım kampanyasına destek olan tüm ilçe halkına teşekkür etti. Belediye Başkanı Bekir Aydın ise yardım kampanyasına katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ise İdlib’de insanlık dramı yaşandığını belirterek yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Yardım tırı daha sonra yapılan dualarla yola çıktı.