21.05.2018

Aile Haftası Yoğun Programlarla Kutlandı

“Adalet ve İhsan Bağlamında Aile” temalı Aile haftası 06-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında Osmangazi Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizleri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin programlarıyla kutlanmıştır.

Uzman Vaiz Emine KİRİŞCİ 09.05.2018 tarihinde Emek Zeytinlik Kur’an Kursunda ve 10.05.2018 tarihinde Dikkaldırım Kur’an Kursunda, Vaiz Esma SİMAV 08.05.2018 tarihinde Kestanelik Meydan Camii Kur’an Kursunda, 09.05.2018 tarihinde Mustafa Kemalpaşa Müftülüğünde, 10.05.2018 tarihinde Maksem Camiinde, 11.05.2018 tarihinde Fadıl Köyü Derneğinde, Vaiz Tuğba BOZDEMİR SEVİNÇ, 17.05.2018 tarihinde Bağlarbaşı Fatih Kur’an Kursunda, Vaiz Sibel ÖĞÜT 10.05.2018 tarihinde sabahtan Kestel Kültür Merkezinde, öğleden sonra Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Anadolu İ.H.L.’de, Meşeli Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Münadiye ASLAN 09.05.2018 tarihinde, Safa Meryem Hanımefendi Kur’an Kursu Öğreticisi Sümeyye DENİZ 11.05.2018 tarihinde, Atıcılar Veysel Karani Kur’an Kursu Öğreticisi Nurcan TEKİN 07.05.2018 tarihinde, Hamitler Kuba Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Hilal ÇETİNKAYA 08.05.2018 tarihinde, Hamitler Toki Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Yasemin ÇİLİNGİR 09.05.2018 tarihinde, İvazpaşa Kur’an Kursu Öğreticisi Veliye SEVİM 10.05.2018 tarihinde, Kiremitçi Kur’an Kursu Öğreticisi Gülsüm BÜKEÇ 11.05.2018 tarihinde bayanlara yönelik Konferans ve Seminer programları yapmışlardır.

Programlarda İslam toplumunda ailenin önemi ile ilgili olarak aile içerisinde rahmetin, sevginin olmazsa olmaz olduğu, Rabbimizin insanları “eşler” halinde yarattığı, eşler arasında da sevgiyi yarattığı belirtilmiştir.

“Aileyi ayakta tutacak ve ailenin muhtaç olduğu güven ve saadeti sağlayacak dört büyük değer vardır ki, bu değerler sadakat, adalet, ihsan ve iffettir. Bunlar yeterince dikkate alınmadığında, aile’de çok ciddi sıkıntıları da beraberinde getirmesi kaçınılmazdır. Sadakat terk edildiği zaman kişi kezzab olur, Adalet ortadan kalkınca beşer zalim olur, İhsanla muameleden uzaklaşınca kul günahkar olur, İffet ortadan kalkınca insan fuhşiyata düşmüş olur.” Konuları vurgulanarak anlatılmıştır.

Toplum olarak; ailenin sağlam temeller üzerine kurulu olduğu, ancak günümüzde dış etkenlerin aileyi etkilediği, etraftan gelen güçlü olumsuz rüzgârların estiği ve bu rüzgârlar karşısında ailelerin eğilip bükülebileceği, bunun karşısında olarak, bizlerin bu rüzgârlardan etkilenmemesi için aile kurumuna destekte bulunmamız gerektiği vurgulanmıştır.

Aileyi korumanın en önemli yollarından birinin de; Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetine uymak olduğu, bu iki kaynağa sarıldığımızda ailenin korunması, sevginin ve rahmetin ailede oluşacağı, ailenin de bu bağlamda sağlam olarak ayakta durabileceği ifade edilmiştir.