12.03.2018

Yunuseli Kanalıcı Kur'an Kursu'nda Kadınlar Günü Programı

08 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle  Hüseyin Kanalıcı Yatılı Kız Kuran Kursunda İlçe Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 08 Mart 2018 Perşembe günü saat 16.00-17.30 saatleri arasında program düzenlenmiştir.  Programa Kanalıcı Kuran Kursu öğrencilerinin yanı sıra Bağlarbaşı Kız Kuran Kursu ve Esma İkbal Yatılı Kız Kuran Kursu öğreticileri ve  öğrencileri de katılmışlardır.  Konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi bölümü araştırma görevlisi Dr. Seda Ensarioğlu davet edilmiştir. Dr. Seda Ensarioğlu "Kur'an ve Sünnette Kadının Hakları ve Sorumlulukları Bağlamında Adalet Kavramı" başlıklı konuşmasında , Peygamberimiz (asm)'in ailesinden üç kadını ele alarak sadece tek tip kadın modelinin değil, günümüz tabiriyle dış ticaret uzmanı olan Hz. Hatice'nin, ilimde mütehassıslaşmış, muhaddis, sahabelere eğitim öğretim verebilen Hz. Aişe'nin, evinin işini yaparken elleri nasırlaşan Hz. Fatıma'nın model olarak birlikte alınması gerektiğini, dünyada ilk üniversitenin İslam ülkesinde bir kadın bani tarafından inşa edildiğini, sadece İstanbul'a bile bakıldığında pek çok han, hamam, medrese, cami inşa eden kadınların olduğunu soru- cevap ve görsellerle anlatarak yatılı kız öğrencilere  mensubiyetin mesuliyet getirdiğini ve külliyeler inşa edebilecek güçte olmak için hem sosyo-ekonomik yönden hem de eğitim yönünden kadınların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Konferansın sonunda Osmangazi Müftülüğü Aile Dini Rehberlik  Bürosu vaizleri ve Kanalıcı Kuran Kursu yöneticisi Fatma Güler Dr. Seda Ensarioğlu'na teşekkür ettiler.