19.03.2018

ÇANAKKALE RUHU VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

ÇANAKKALE  RUHU  VE  ŞEHİTLERİ  ANMA PROGRAMI

14.03.2018 tarihinde, saat 14.00’da Yavuz Sultan Selim Camiinde, öğreticiler  Reyhan Karip ve Nazlı Sarcan’ın  hazırlamış olduğu program, Yavuz Sultan Selim KK.Öğrencilerinin okuduğu Kur’an-ı  Kerim  ve mealiyle  başladı.Kurs öğrencileri ve ilahiyat fakültesi öğrencilerinin icra ettiği ilahi ve ezgilerle devam eden programda ilçe müftülüğü uzman vaizi Emine KİRİŞCİ,’’Çanakkale Ruhu  ve Kadın Kahramanlar ‘’konulu konuşmasında,Çanakkale  Zaferinin kazanılmasında,’haydi oğlum haydi git, ya gazi ol ya şehid’ diyerek,ellerini kınalayıp vatana kurban olsun diye  cepheye evlatlarını gönderen anaların yanında ,bizzat cephede savaşarak şehid olan kahraman kadınlarımız olduğunu ifade ederek,mahşere kadar bu ruhla ,şehidlerimizin bize emanet ettiği bu vatana sahip çıkacağımızı söyledi.Şehitlerimiz için okunan hatmi şeriflerin  duasıyla program sona erdi.