20.03.2018

DOSTLUK KAPISI PROJESİ ÜÇÜNCÜ AŞAMASI TAMAMLANDI

Bursa Valiliğinin,  Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile beraber yürüttüğü ‘Dostluk Kapısı’ projesinin üçüncü aşaması tamamlandı.  Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli bireylere ve ailelerine yönelik Eğitim ve Manevi destek projesi olan Dostluk Kapısı projesinin ilki 2015 yılında Almira Otelde eğitim seminerleri olarak yapılmıştı. Müftülüğümüz ilçe vaizlerimizden Sibel ÖĞÜT’ün katıldığı Dostluk Kapısı projesinin ikinci aşaması 07.02.2018 tarihinde yapıldı. Almira Otelde gerçekleşen program Açılış, Protokol konuşmaları ve dört modül başlığının sunulduğu eğitim seminerleriyle devam etti. Evde Bakıma Muhtaç Hasta ve Engelli Yakınlarına Manevi Destek projesinin Dini Değerler modülün, Dini Sorumluluklar sunumunu Sibel ÖĞÜT gerçekleştirdi. Projenin üçüncü aşamasında Eğitim seminerine katılan 100 Hasta yakını 12.02.2018-09.03.20218 tarihleri arasında evlerinde ziyaret edilerek Sağlık ve Fiziksel destek, Psikolojik ve Dini Manevi destek sağlanarak yalnız olmadıkları mesajı verildi. Çeşitli alanlardaki soruları cevaplanıp konuyla ilgili anket uygulamasıyla proje tamamlandı.