21.11.2019

Cami Hizmetlerinde Verimliliğin ArtırılmasıYazısı

1. Din Hizmetlerinde Verimliliğin Artırılması İle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 14.11.2019 Tarihli ve E.716418 Sayılı Genelgesi ve İl Müftülüğü’nün 19.11.2019 Tarihli ve E.755008 Sayılı yazısı ektedir. Yazının çıktısı alınıp dikkatlice okunarak, cami hizmetlerinin bu yazı doğrultusunda yerine getirilecektir.
  2. Her Cami’de “Cami Dersleri Çalışma Programı” dersleri uygulanacaktır.
  3. Ek’te bulunan örnek programdan yararlanarak, her camii için öncelikle Camii İmam-Hatibi tarafından caminin ve cemaatin durumu dikkate alınarak, (öğleden önce veya yatsıdan sonra, ikindiden önce, akşam namazından sonra veya yatsıdan önce) boş liste doldurulacaktır. Hazırlanan liste, Müftülüğümüz tarafından imzalatılıp, Camii’nin ilan panosuna asılarak, Camii cemaatine duyurusu yapılacaktır. Ayrıca Müftülüğümüz Din Hizmetlerine çalışma programının başladığına dair imza karşılığı bilgi verilecektir.
  4. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan Cami derslerinde okunacak “Din Görevlisi ile 365 Gün” Müftülüğümüz yayın evine gelmiştir.
  5. Programlar, 3 aylık olarak DİBBYS Sistemi DHYS İrşat Hizmetleri Takrir Bölümünden Takrir/Ders Kaydetme bölümü Sağ tarafta Personel Adı girilerek (Takrir Tarihi, 3 Ay Boyunca Haftanın Seçilen Günü İçin Tekrarla” (seçilip), Vakit belirlenip, Sonra sol tarafta Takrir Türü, Cami belirlendikten sonra “kaydedilir.” Her takrir türü için ayrı işlem yapılacaktır. DİBBYS’ye kaydedilen programlar, müftülük tarafından takip edilip onaylanacaktır.