31.12.2019

TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİM SEMİNERLERİ HAKKINDA

2020 Yılı Ocak ve Şubat Aylarında, 5 Grup halinde Cami görevlileri (İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım)’ne yönelik olarak “Temel Aile Bilinci Eğitimleri Semineri”  yapılacaktır.

1. ve 2.Grup: 6-7-8 Ocak 2020 tarihlerinde, 3. ve 4. Grup 3-4-5 Şubat 2020 tarihlerinde, 5. Grup: 10-11-12 Şubat 2020 tarihlerinde Osmangazi Müftülüğü Konferans Salonunda yapılacaktır. Şubat ayında kendilerine göre özel programı olanlar (Umreye gidecek olanlar) Müftülüğümüz Din Hizmetlerine müracaat ederek 6-7-8 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak seminerlere katılmaları gerekmektedir.

Seminer öncesinde her gruba ayrı mesaj gönderilecektir. “Temel Aile Bilinci Eğitimleri Seminerleri”ne Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yazısı gereği katılım zorunludur. Seminerler her gün için 4’er ders olacaktır. Her ders için ayrı imza alınacaktır. Derslere katılamayanlar veya herhangi bir mazeret sebebiyle katılmayanlar, diğer ilçelerde de olsa mutlaka seminerlere katılım gerçekleşecektir. Seminerler sonunda belge verilecektir.

Seminerlerin birinci aşaması, bu şekilde tamamlandıktan sonra, 2. aşama olarak cami görevlileri (her bir din görevlisi tarafından) cami cemaatlerine yönelik Ek-3’teki eğitim programı uygulanacaktır. Programda uygulanacak dersler de ektedir.

Cami cemaatine verilen “aile eğitim seminerleri”’nin bilgileri (kaç kişiye verildiği konusunda), en geç 2020 yılı 08 Mayıs Cuma günü mesai sonuna kadar Müftülüğümüz Din Hizmetleri Bölümüne bilgi verilmesi gerekmektedir.