22.08.2019

Konya Öğrenci Evleri

İlçemiz Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Meram şubesi ile birlikte yürütülen iyilik evlerimiz için ekte sunulan   kataloğumuzu ve duyurumuzu uygun görüldüğü takdirde ilçe müftülüklerinize İyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle personelinize duyurulması hususunda gereğini arz/rica ederim.

Üniversite kayıtlarının yapılacağı şu günlerde Necmeddin Erbakan üniversitesinde kayıt hakkı kazanan Öğrencilerimizi evlerimizde veya üniversite öğrencilerimize tahsis ettiğimiz Kur’an Kurslarında Misafir etmekten onur duyarız. Ümmete bir nefer kazandırmak için ekibimizle birlikte 4 yıldır çalışıyoruz 2018/2019 eğitim döneminde 280 üniversite öğrencimize ev sahipliği yaptık. Kur’an Kursunda barındırdığımız öğrencilerden ilgi duyanlara Hafızlık çalışması yaptırıyoruz. Bu yıl itibariyle üniversitede okuyan 18 kızımızı Hafız yetiştirdik. Bu Hafızlarımızdan yaklaşık 12 kişi Kur’an Kursu Öğretmeni olarak göreve başladı. Hafızlık Çalışmamız Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesinde okuyan öğrencilerimize yöneliktir.

Üniversite Öğrencilerimize yönelik olarak açmış olduğumuz, “ Öğrenci Evlerimiz ve “ Kur’an Kurslarımız da sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. İlahiyat Fakültesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Öğrenim gören Öğrencilerimizin, fakültelere tek vasıta ile ulaşmaları mümkün olup, Öğrenci Evleri’mizin çoğunluğu fakültelere yürüme mesafesindedir. Öğrenci Evlerimiz, Üniversite öğrencileri için Her türlü imkânlara sahiptir. Öğrenci Evlerimizin, Odaları ikişer kişi kalacak şekilde planlanmış olup evlerimize Eğitim-Öğretim süresince, kuru gıda takviyesi yapılmaktadır. Ailenizi ve evinizi aratmayacak sıcaklık ve güvenlikte olan Kur’an Kurslarımız ve öğrenci evlerimiz Konya’da tercih edeceğiniz önemli bir adres olma özelliğindedir. Gayemiz; Ülkemizin geleceğini şekillendirecek genlerimizin ,Milli ve Manevi değerlerimize bağlı, tüm insanlığa faydalı olabilecek bilinç ve donanımda yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Necmeddin Erbakan İlahiyat fakültesinde okuyan öğrencilerimize Sunulan imkânlar; Fakülte öğrenimine devam ederken aynı zamanda Hafızlık eğitimi almak isteyen Kız öğrencilerimize Hafızlık imkânı sağlanmaktadır. Bu projemiz sayesinde Şu ana kadar Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’ne devam eden 18 Kız öğrencimiz Başarıyla Hafızlığını Tamamlamıştır. Halen 70 Öğrencimiz Bu Programımız kapsamında Hafızlık Eğitim-Öğretimine devam etmektedir.