21.01.2020

Hz. Ömer Kur’an Kursu ve Camii’nin Temeli Atıldı

Ulumul Kur’an Derneği tarafından İlçemiz Hamitler Mahallesinde yaptırılacak olan “Hz. Ömer Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Camii” inşaatının temeli 20.01.2020 pazartesi günü törenle atıldı.

Törene Osmangazi Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU’nun konuşması ile başlandı. Yapılacak Kur’an Kursu hakkında;

“-Osmangazi İlçemizde dört erkek iki kız yatılı ve birde Gündüzlü hafızlık olmak üzere yedi kursumuzda toplam 450 öğrenci ile hafızlık eğitimi yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın pilot uygulama olarak başlattığı “Kur’anı Anlama Temel Eğitim  programı İlçemizde de bir kız ve bir  erkek sınıfı olarak 32 öğrenci ile devam etmektedir. Ancak yoğun talep nedeniyle yeni projeler oluşturmak ve yeni müesseseler açmak ihtiyacı hâsıl olmaktadır.

Bugün temelini atacağımız Hz. Ömer Merkez Kur’an Kursu ve Camii Hamitler mahallemizin 3 bin metre kare alan üzerine,

1300 kişilik halka açık bir mescit, Etüt salonları, Yemekhane, Zengin donanıma sahip bir kütüphane, Yatakhaneler, Banyolar, Lavabolar ve abdesthanelerden oluşacaktır.

- Bu kursun en önemli özelliği,  hafızlığın yanında alanında uzman hocalarımız tarafından klasik ve pratik arapça ile temel İslam ilimleri olarak ifade ettiğimiz, fıkıh, hadis kelam, tefsir derslerinin de okutulacak olmasıdır. Buradan mezun olan bir öğrenci, Kur’an metninin hafızı, manasının da muhafızı olarak Hafız, Alim ve Abid olarak, donanımlı bir Din Gönüllüsü olacaktır İNŞALLAH.

Kıymetli hazurun!. Sözlerimi bitirirken Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlarımıza ekibine İl müftülüğümüze, Piray Mimarlığa, Çakır inşaata,Statik Proje Mühendisi Nursel Arslan Hanıma, Zemin etüdünü yapan Engin Er beye, Yeşilova Harita Mühendisliğe, Feyiz Mühendisliğe,Bursa teknik betona ve   bu inşaatın komple temel betonunu yüklenen  hayırsever kardeşimize, özellikle bu güzel eserin Maneviyat şehri kazandırmaya vesile olan  Ulumul Kur’an Derneği Başkanı  ve aynı zamanda İsmail Hakkı Kur’an Kursu Öğreticisi Yusuf Sevim Hocamıza ve Yönetim Kuruluna, şimdiye kadar ve bundan sonra bu güzel esere her türlü maddi ve manevi yardımda bulunan ve bulunacak tüm hayır sahiplerine sonsuz teşekkürlerimi sunarken

Yüce Rabbimden bu güzel eserin tamamlanmasında kolaylıklar niyaz ediyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.” diye konuşma yaparak, kurs hakkında genel bilgiler verdi.

Törene İl Müftüsü İzani TURAN, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Milletvekilleri, Siyasi parti temsilcileri, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Osmangazi İlçesinden Din Görevlileri ve Mahalle halkının katılımı ile temel atılmış oldu.