12.03.2018

08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

“Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konusunun merkeze alındığı 08 Mart Dünya Kadınlar Günü yoğun programlarla kutlandı.

1-05.03.2018 Pazartesi günü, saat 14.00’de Orhaneli İlçe Müftülüğü konferans salonunda  düzenlenen kadınlar günü programına konuşmacı olarak katılan müftülüğümüz uzman vaizi Emine KİRİŞCİ,’’Ezvac-ı Tahirat Örnekliğinde Kadın’’konulu konuşmasında,Efendimiz Hz. Muhammed (sav)in eşlerinin hayat tarzları,sahip oldukları vasıflar ve fedakarlıklarla dolu hayat hikayeleriyle günümüz hanımlarına en güzel örnek olduklarını ifade etti.

2 -06.03.2018  Salı günü  saat 10.00’da Tuğba BOZDEMİR SEVİNÇ’in “İslamın Şiddeti Reddeden Bakış Açısı” konulu kadın konuk evi ziyaret programı, aynı gün saat 14.00’te Emine KİRİŞCİ ile Sibel ÖĞÜT’ün ‘’Kur’an ve sünnette Kadın’’konulu,Kadın Konuk Evi ilk kabul ziyaretleri gerçekleştirildi. Yine aynı gün Vaizlerimizin organize ettiği Müftülüğümüz Konferans Salonunda Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik İl Vaizi Bedriye YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Toplumsal Cinsiyet Algıları Üzerine Mülahazalar’’konulu konferans programı yapıldı.

3-07 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te İlçemiz Uzman Vaizi Emine KİRİŞCİ’nin konuşmacı olarak katıldığı Yavuz Sultan Selim Camiinde Hacı Bayram Kur’an Kursu Öğretici, Öğrenci ve Bayanların katıldığı “Hz. Aişe” ’nin hayatından örneklerin sunulduğu program gerçekleştirildi.

4-08 Mart Perşembe günü saat 10.00’da İlçemiz Uzman Vaizi Emine KİRİŞCİ’nin konuşmacı olarak katıldığı Ovaakça Merkez Camii Kur’an Kursu’nda Kur’an Kursu’nda Öğreticilerin, Öğrencilerin ve Bayanların katıldığı “Ezvac-ı Tahirat Örnekliğinde Kadın” konulu program yapıldı. Aynı gün İlçe Vaizimiz Tuğba BOZDEMİR SEVİNÇ’in saat 10.00’da Bağlarbaşı Fatih Kur’an Kursu’nda ,Öğreticilerin, Öğrencilerin ve Bayanların katıldığı günün anlam ve önemiyle ilgili program yapıldı.

Yine aynı gün 16.00-17.00 saatleri arasında Yunuseli Kanalıcı Kur’an Kursu’nda aynı kursun Öğretici ve Öğrencileri, Esma İkbal Kur’an Kursu Öğretici ve Öğrencileri, Bağlarbaşı Kız Kur’an Kursu Öğretici ve Öğrencilerinin konuk olarak katıldığı İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlilerinden Dr. Seda ENSARİOĞLU ile İlçe Vaizimiz Esma SİMAV’ın birlikte sundukları “Kur’an ve Sünnette Kadının Hakları ve Sorumlulukları Bağlamında Adalet Kavramı” konulu program gerçekleştirildi.

5-09 Mart Cuma günü saat 14.30’da Külliye Kur’an Kursu’nda İlçemiz Bayan Vaizlerinin organize ettiği İlçe Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU’nun katılımlarıyla Bölgede görev yapan bayan Kur’an Kursu Öğreticileriyle istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

6-Ayrıca hafta boyunca Panayır Büyük Çevre Kur’an Kursu’nda, Yunus Emre Kur’an Kursu’nda, Hürriyet Kur’an Kursu’nda, Hamitler Toki Kur’an Kursu’nda, Safa Meryem Hanımefendi Kur’an Kursu’nda, Ziraat Kur’an Kursu’nda ve İvazpaşa Kur’an Kursu’nda,Ovaaakça Kur’an Kursu’nda,Hacı Bayram Kur’an Kursu’nda,  haftayla ilgili programlar yapılmıştır.