13.09.2019

Muharrem Ayı ve Aşure Programları

İlçe Müftümüz lütfü İMAMOĞLU 13.09.2019 Cuma günü Cuma namazından önce İlçemize bağlı Aygörenler Camii’nde vaaz programına katılarak Muharrem ayı ve Aşure hakkında bilgi verdi.

Muharrem ayı hakkında bilgi verirken; “Muharrem ayı, birçok peygamber ve ümmetleri için hayırlı olaylara vesile olan önemli bir ay olarak bilinmektedir. Bu kadar bolluk ve bereketin yaşandığı, insanlık tarihi için önemli olayların meydana geldiği bu ay, ne yazık ki, aynı zamanda bin 400 yıldır tüm Müslümanların acı çektiği, yasa büründüğü bir matem ayıdır. Hazreti Peygamber efendimizin torunu, ciğerparesi İmam Hz. Hüseyin başta olmak üzere çoğu ehlibeytten 70 kişinin şehit edildiği aydır. Böyle bir katliam hiç kimse tarafından mazur görülemez. Bu elim olayın; ne dinimizde, ne de insanlıkta yeri yoktur. Hepsine Allahtan rahmet diliyor, mekânları cennet olsun diyoruz”,

Vaaz programında Aşure hakkında da konuşan Müftü İMAMOĞLU; “biliyorsunuz ki, aşurenin içerisinde çeşit çeşit yiyecekler bulunur. Bu yiyeceklerin her birinin tadı ayrıdır. Ama aynı kazanda pişirildiğinde, apayrı bir tat oluşturarak, aşure haline gelmektedir. İşte “bugün” vesilesiyle diyoruz ki, insanlar da çeşit çeşittir. Nasıl aşurede birleşen yiyecekler aşureye ayrı, güzel bir tat veriyorsa, her çeşit inançtan, kültürden, etnik yapıdan insan da bir araya geldiğinde, birlik olduğunda, aynı aşurede olduğu gibi bambaşka bir güzellik kazanabilirler. Bizler de, insana insan olduğu için değer vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, karşılıklı saygı çerçevesinde, birbirimize sevgi penceresinden bakarak güzel bir Türkiye, güzel bir dünya oluşturabiliriz diyoruz. Bu günün, millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Cuma namazından sonra da Osmangazi Belediyesi’nin organizasyonu ile Aşure İkramı yapıldı. Programda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DÜNDAR da vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı. Programa İlçe Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU, Şube Müdürü Şaban ÇAĞLAR ile Müftülük Şefi İkram PEHLEVAN katıldılar.

Aynı gün Cuma namazından sonra Osmangazi İlçesinde birçok camimizde hayır sahiplerinin ve cami derneklerimizin organizasyonu ile paylaşmanın, dayanışmanın, bolluk ve bereketin ifadesi, birlik ve beraberliğin simgesi olan “aşure ikramı programları” yapıldı.

Haber: H.TEKİN