06.10.2019

Camii, Çocuk, Genç ve Aile Buluşma Programları

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Osmangazi Müftülüğüne  bağlı Hüdavendigar 1. Murat Camii’nde, Mihraplı Külliye Camii’nde, Kanalboyu Meşeli Camii’nde,  Demirtaş Merkez Camii’nde, Ovaakça Merkez Camii’nde, Panayır Büyük Çevre Camii’nde, Fatih Mahallesi Kocameşe Camii’nde, Çirişhane Mahallesi Hacı Hidayet Camii’nde,   Küçükbalıklı Merkez Camii’nde, Bağlarbaşı Mahallesi Fatih Camii’nde, Zafer Camii’nde,    Çekirge Süleyman Çelebi Camii’nde, Maksem Camii’nde,  Yunus Emre  Camii’nde, Elmasbahçeler Camii’nde,  Kiremitçi Camii’nde, Çiftehavuzlar Camii’nde,   Akpınar Mah. İmam-ı Azam Camii’nde, Yıldızevler Camii’nde ve Tuna Mahallesi Vardar  Camii’nde 05 ve 06 Ekim 2019  Cumartesi ve Pazar günleri öğle namazından önce “Camii, Çocuk, Genç ve Aile Buluşma  Programları” yapıldı.

İlçe Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU ile Şube Müdürü Şaban ÇAĞLAR Küçükbalıklı Merkez Camii’nde “Sabah Namazı Buluşma Programı”’na,  Öğle Namazından önce de Yıldızevler Camii’nde yapılan programa katılarak, Camilerimizde yapılan böyle güzel programların önemini dile getirip, İslam medeniyetinde Camii’nin önemine vurgu yapıp, gelecekte camilerin cemaatsiz kalmaması için çocukların ve gençlerin camilerimiz ile irtibatlı olmalarının önemine vurgu yaptılar.

Memirtaş Merkez Camii’nde yapılan programa İl Müftülüğü Baş Vaizi Mehmet KUTLAY ile Osmangazi İlçe Müftülüğü Baş Vaizi İlyas NARİN, Fatih Mahallesi Kocameşe Camii’nde yapılan programa Osmangazi İlçe Müftülüğü Vaizi Mehmet DURMUŞ, Çiftehavuzlar Camii’inde yapılan programa İl Müftülüğü Vaizi Hasan Basri ZENGİN katılarak, “Cami ve Hayatın İçinde Genç, Çocuk ve Ailenin Yeri ve Önemi” hakkında konuşma yaptılar.

Programlara yoğun ilgi gösterilmiş olup, katılımcılar tarafından Müftülüğümüze ve görevlilerimize teşekkür ettiler. Programlar sonunda katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Haber: H.Tekin