24.04.2017

Uluslararası İlahiyat Öğrencileriyle Kahvaltı

Bursa İl Müftüsü İzani Turan 72 farklı ülkeden gelen İlahiyat Fakültesi  ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile kahvaltıda buluştu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı  organizesi  ile  Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Uluslararası İmam hatip Lisesi’nde okuyan Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya kıtasından gelen 150 civarındaki öğrenci ile Merinos Gölpark Tesislerinde sabah kahvaltısı yapıldı. Kahvaltıdan sonra  Kenya’dan gelen Mustafa İbrahim Ahmet  Kur’an-ı  Kerim okudu. Daha sonra öğrencilere hitap eden İl Müftüsü İzani Turan şu konulara değindi:  “Hz. Peygamber bir millete ait değildir. Burada 72 ülkeden gelen öğrencilerimiz var. Tıpkı Ensar Muhacir kaynaşması gibi birbirimizle gönül dostluklarını kurmuş  bulunmaktayız.  Osmanlı döneminde olduğu gibi günümüzde de Kur’an’a hizmet noktasında bizim misafirimiz olan sizlere hizmeti asıl görevimiz olarak görmekteyiz. Bizler sadece Türkiye’deki insanlarımız için değil, bütün dünyadaki insanların iyiliği için çalışmaktayız. Bizim sorumluluğumuz sadece Türkiye sınırları içinde olmayıp, toptan bütün Ümmet-i Muhammedin kapsama alanına girmektedir. Binlerce kilometre uzaklardan buraya ilim için gelmiş olan siz değerli kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılarınızı rabbimden niyaz ediyorum.” Program Gürcistan’dan gelen Elnur Allazov’un okuduğu ilahi ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.