10.08.2017

Bursa'dan İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Bursa’dan bu yıl hacca gidecek olanlar dualarla mukaddes topraklara uğurlandı. Bursa’dan ilk hac kafilesi olarak yola çıkan hacı adaylarımız için Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde uğurlama programı düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı programda, hacı adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Hacıları uğurlamak için düzenlenen programda konuşan Bursa Müftüsü İzani TURAN, “ Bugün hacca gidecek olanlardan ilk kafileyi uğurlamak için buradayız. 250 hacımız bugün burada otobüslere, sonrasında ise uçaklara binip kutsal topraklara ulaşacak. Kafileler yarından itibaren gitmeye devam edecek. Bursa Müftülüğü olarak hacı adaylarımızı en iyi şekilde bilgilendirdik. Hac farizasını en iyi şekilde yapmaları için gereken bütün bilgileri kafile başkanları kendilerine iletti. Allah hepsinin haccını kabul etsin" şeklinde konuştu. Programın sonunda ise İl Müftüsü İzani TURAN’ın yapmış olduğu dua ile hacı adayları uğurlandı.