13.12.2017

Müftülük Personeline Resmi Nikah Kıyma Eğitim Semineri Verildi

Bursa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerinde Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü yetkililerince müftülüklerde resmî nikâh kıyacak personele eğitim verildi.

"03.11.2017 tarihli ve 30229 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 19.10.2017 tarihli ve 7039 sayılı Kanunun 6’ncı maddesiyle, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ikinci fıkrasına “dış temsilciliklere” ibaresinden sonra gelmek üzere “il ve ilçe müftülüklerine” ibaresi eklenmiştir."

Nüfus Hizmetleri Kanunundaki bu değişiklik nedeniyle 12 Aralık 2017 günü Merve Camii Konferans Salonunda İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Yurdanur ASA ve yetkililer tarafından, nikâh kıyma, nikah kıyılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar, nikahı kıyabilecek ya da kıyılamayacak kişiler hakkında müftülük personeline bilgi verdi.

Seminere, İl Müftüsü İzani TURAN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftülerinin yanı sıra vaizler de katıldı.