21.02.2018

HAFIZLIK (EĞİTİMİ) ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

Alanında uzman eğitimciler ile hafızlık eğitimi yapılan kurslarda görevli olan 150’yi aşkın Kuran Kursu Öğreticisinin katılımıyla gerçekleştirilen ve iki gün süren program İl Müftüsü İzani TURAN’ ın açış konuşması ile başladı. Programın birinci günü sabah oturumunda Yard. Doç. Dr. Fatih ÇOLLAK ‘’Kur’an-ı Kerim Eğitimi ve Hafızlık Teknikleri’’ konusunda katılımcılara bilgi verdi. Öğleden sonraki oturumlarda ise, eğitimci yazar Sait ÇAMLICA ‘’Etkili Öğretmenlik’’, İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN ‘’Hafızlık Eğitiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’’ başlıklı sunumlarını yaptılar.

Çalıştayın ikinci gününde ise, Doç. Dr. Mustafa KOÇ ‘’Gelişim ve Din Psikolojisi Eksenli Çocukluk ve Ergenlik Psikolojisi’’, Öğretim Görevlisi Mahmut Şevket Öztürk ‘’Günümüzde Hafız Yetiştirmek’’ konularında sunum yaptılar. Program İl Müftü Yardımcıları İbrahim Halil DEMİR ve Sedanur SEZEN moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘’Sorunlar ve Çözüm Önerileri’’ atölye çalışması ile sona erdi.