24.02.2018

DİN GÖREVLİLERİNİN OLAĞANÜSTÜ HALLERDE MANEVİ DESTEK BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ ALAN EĞİTİMİ SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Bursa İl Müftülüğü ’nün, Afad İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ‘’Temel Afet Bilinci ve Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerileri’’ alan eğitimi seminerleri 22 Şubat Perşembe günü İznik İlçe Müftülüğü personeline gerçekleştirilenprogramla sona erdi.

Din görevlilerinin olağanüstü hallerde manevi destek becerilerinin geliştirilmesi, bu konuda personelde farkındalık oluşturmak ve olağanüstü durumlarda sağlanacak psikososyal destek ve manevi hizmet kalitesini artırmak amacıyladüzenlenen eğitim seminerlerinin son ayağında Bursa AFAD İl Şube Müdürü Hüseyin KANZA tarafından ‘’Afet nedir? Hangi durumlar afet kabul edilir? Afet öncesi alınması gereken tedbirler nelerdir?’’ konu başlıklı sunum yapıldı.Düzce depreminde din görevlisi olarak depremzedelere psikosoyal destek ve irşat hizmeti sunan İl Müftülüğü Personel Müdürü Murat BAKIRKAYA’ nın tecrübe paylaşımının ardından İl Müftülüğü vaizlerinden Mehmet DURMUŞ ‘’Psikososyal Destek ve Aşamaları, Olağanüstü Haller Sosyolojisi, Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri’’ konularında bilgilendirme yaptı.

Eğitim seminerinde İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN ‘’Kur’an’ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü’min, İdeal Din Görevlisi’’konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Din Görevlisi olmanın her zaman olağanüstü durumlarla karşılaşmak için hazır olmayı gerekli kıldığını ifade eden SEZEN, doğumdan ölüme, sevinçten kedere her halinde vatandaşlarımıza dini konularda rehberlik eden ve manevi destek sunan din gönüllüsü görevlilerimize yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. SEZEN ayrıca, afetzedelere yönelik manevi destek esnasında nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiğini, Peygamber Efendimiz (sas) ve ashabı kiramın hayatından örneklerle anlatarak, bir afet anında din görevlilerinin, üzerine düşen sorumlulukları en verimli şekilde yerine getireceklerine olan inancını ifade etti.