13.02.2019

Temel Aile Bilinci Eğitimleri Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev ve sorumluluk alanlarından biri de; ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktır. Bu çalışmaya toplumun en ücra köşelerine ulaşabilme imkanına sahip olan Kur’an Kursu öğreticileri ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda projenin birinci aşaması olarak, Bursa İl Müftülüğüne bağlı 17 ilçede görev yapan 1000, Kur’an Kursu öğreticisine kuran ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla temel aile bilinci eğitimleri düzenlendi.

İkinci aşamasında eğitim alan Kur’an Kursu öğreticileri eğitim müfredatına alınan “Temel Aile Bilinci Eğitimi’ni” Kur’an Kursu Öğrencilerine ders olarak anlatacaklar.

Ailem ve ben, Ailemde bir çocuk var, Ailemde bir genç var, Ailemde bir yaşlı var, Ailemde bir engelli var, Akrabalarım var, ailemin iletişim dili, ailede iffet ve mahremiyet, teknolojiyi bilinçli kullanıyorum, ailemi bağımlılıktan koruyorum, ailemde merhamet istiyorum ve ailem dağılmasın konu başlıklarında yapılan eğitimlerin sonunda kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Osmangazi İlçe Müftülüğünde yapılan sertifika töreninde Bursa İl Müftüsü İzani Turan; aileyi korumak ve güçlendirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetler dizisine bir yenisini daha ekledi. Bu anlamda aileyi oluşturan her bireyin gönlüne dokunabilecek kadar yakından hizmet veren din görevlilerinin başta kendi aile yapılarının sağlam ve sağlıklı olması topluma vereceği din hizmetinin daha etkili hale getirecektir şeklinde konuştu.

6 - 22 Şubat tarihleri arasında 17 ayrı ilçede devam edecek olan “Temel Aile Bilinci” seminerleri katılımcı öğreticilerin büyük bir ilgiyle takip ettikleri birinci aşaması tamamlanmış oldu.