20.01.2020

Hafız Ol Hafız Kal Projesinin Öğrencileri Hafızlığını Tamamlamaya Başladı

2017 yılında Bursa İl Müftülüğünde başlayan proje, ilk hafızlarını verdi. Projede Bursa’da görev yapan ve hafızlık yapmak isteyen veya hafız olup hafızlığını pekiştirmek isteyen din görevlileri, il müftülüğünde bulunan sınıflarda derslere başladı. 60 civarı erkek, 9 kadın görevliyle proje devam ediyor. İki kadın görevli baştan başlayarak hafızlığını tamamladı.

Hafızlık sınıfını ziyaret eden Bursa İl Müftüsü İzani Turan, öğrencilerin derslerini dinledi ve onlarla sohbet etti. Müftü İzani Turan, görev yaparken hep ukdesinde bu projenin olduğunu belirtti. Bunu dile getirdiğinde gerek yönetici gerekse din görevlilerinin heyecanla projeyi benimsediklerini ve başladıklarını söyledi. Müftü Turan konuşmasında; “Birçok zorluk ve meşakkat arasında böyle bir yola koyulan arkadaşlarımıza Rabbimizde yardım etti. Onlarda başardı.  Onlar başarınca bende onlar kadar sevindim. Her ne olursa olsun, hangi yaşta olursa olsun hafızlığın yapılabileceğini göstermiş oldular. Bursa’mızda başlayan bu hareketin tüm ülkemizi harekete geçireceği, acaba bu işi yapabilir miyiz diyen herkesi bir işaret fişeği gibi harekete geçireceğini düşünüyorum.” dedi. Müftü Turan konuşmasında hıfzını tamamlayan hafızları, umreyle taltif edeceğinin de müjdesini verdi.

Projenin yürütücüsü olan Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen ise, Müftü İzani Turan’ın bu fikri paylaşmasıyla harekete geçtiklerini ve başkanlığımızın mevzuatına uygun bir proje hazırlayarak yola koyulduklarını anlattı. 200’e yakın görevliyle coşkuyla başladıkları projede, eksilmeler olsa da yola devam ettiklerini belirtti. Hafız Ol projesinde hafızlığa sıfırdan başlayan görevlilerin olduğunu Hafız Kal projesinde ise daha önce hafızlığını yapıp muhafaza edemeyen görevlilerin bulunduğunu anlattı. İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen konuşmasında; “Yaz demeden, kış demeden, görevlerini, evlerindeki sorumlulukları sıkıntı etmeden, görevlilerimiz projemize sahip çıktı. İnşallah Tüm Türkiye’ye örnek olur. Bende projenin içinde yer aldığım için çok mutluyum.” dedi.

Bursa Osmangazi Bağlarbası Kuran Kursu Öğreticisi, Hanife Bülbül, proje ilan edilince bir anlık heyecanla başvurduklarını, çok zorluklardan geçerek hıfzını tamamladığını söyledi. Kalabalık bir aileye sahip olduğunu belirten Hanife Bülbül “Allah zorlukla beraber kolaylık veriyor, eşimin desteğiyle hafızlığımı tamamladım. İki güzelliği bir arada yaşıyorum. Hem hafızlığımı tamaladım, hem de ilk defa umreye gideceğim, çok mutluyum.” dedi.

Bursa Osmangazi Bağdat Camii Kuran Kursu Öğreticisi Rumeysa Günay, çocukluk çağında zihinler berrakken yapılsa mutlaka daha kolay olurdu dedi. Zor olsa da bu işi Allah’ın izniyle tamamladıklarını belirtti. Hafızlığı bir çocuğa, evlat sahibi olmaya benzediğini belirten Rumeysa Günay ne kadar sıkıntılı olursa olsun, ne kadar eziyetli olursa olsun nasıl ki çocuk sahibi olmaktan vazgeçmiyorsak, hafızlık ta bizim için öyle olduğunu anlattı. Rumeysa Günay konuşmasında; “Hafızlık Kuran’ı Kerimle dost olmaktır, Şeytanla yapılmış en büyük mücadeledir, hafızlık sabretmektir, hafızlık nefsine hükümdar olmaktır.” Dedi.

Bursa Yıldırım Akçağlayan Kuran Kursu Öğreticisi Fatma Yiğit konuşmasında; Hafızlığı küçük yaşta yaptığını, ancak hayat mücadelesi sırasında ezberinde tutamadığını belirtti. Bu projenin kendisine ilaç gibi geldiğini belirtti ve eksiklerini tamamladığını söyledi. Kendisi gibi olan arkadaşlarını da projeye davet etti.

Bursa Gürsü Rukiye Tetik Kuran Kursu Öğreticisi olan aynı zamanda hafızlık sınıfı hocası olan Müjgan Güç, 9 hoca hanıma ders verdiklerini, iki hoca hanıma hıfzını tamamlattıklarını belirtti. Hoca hanımların fedakar tutumlarıyla hem görevlerini yaptıklarını hem de ezberlerini yapıp dinlettiklerini söyledi. Gönüllerindeki Kuran aşkı sayesinde 18 ayda hafız olduklarını anlattı. “Bu 18 ay kısa görünse de hayattan, aile muhabbetinden, sosyal çevreden fedakarlık gerektirir” dedi.

Bursa Osmangazi Bağlarbası Kuran Kursu Öğreticisi, Hanife Bülbül ve Bursa Osmangazi Bağdat Camii Kuran Kursu Öğreticisi Rumeysa Günay derste aralarında geçen güzel anıyı paylaştılar. Bursa Osmangazi Bağdat Camii Kuran Kursu Öğreticisi Rumeysa Günay, Kuran Kursu öğreticisi olmadan markette çalışmak istediğini, kendisinden markette bulunun her şeyin yerlerini bilmesi gerektiğini söylemesi üzerine işten çıktığını, Kuran Kursu Öğreticisi olduktan sonra bu olayın kendi içinde yara ettiğini Kuranı ezberleme isteği olduğunu böylelikle bu projeye dahil olduğunu anlattı. Bursa Osmangazi Bağlarbası Kuran Kursu Öğreticisi, Hanife Bülbül ise başvurularda karşılaştıklarını ve birbirlerini rakip olarak seçtiklerinden bahsetti. Geçen sürede iki rakipten ziyade zor zamanlarda birbirlerine destek olduklarını ve bu sayede hafız olabildiklerini anlattı.

Hafız olan öğreticiler ara tatilin başlamasıyla umre için yola çıktılar. Proje koordinatörü Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, umreye giden öğreticileri Bursa Şehirlerarası Otobüs terminalinden uğurladı.