22.01.2020

Mobil İrşad Genişletilmiş Görevliler Toplantısı Yapıldı

Ahlaklı Birey Erdemli Toplum projesinin genişletilmiş görevliler toplantısı, Bursa Diyanet Eğitim Merkezinde yapıldı. Toplantıya Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Bursa Uludağ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kaya ve Bursa İlçe Müftülüklerinden Mobil İrşad Ekibine dahil olan din görevlileri katıldı.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan programda bir konuşma yaptı. Bursa İl Müftüsü İzani Turan konuşmasında, halkımıza ulaşmak için, hizmet etmedik alan bırakmadan çalıştıklarını söyledi. Bu hizmetin Taif yolculuğuna benzediğini, birçok zorlukla karşılaşacaklarını bilmelerini istedi. Ama bunları göze alıp yola çıkarlarsa da her koşulda yanlarında olup, üzerine düşen görevi de eksiksiz yapacağını, bilmelerini istedi.

Bursa Uludağ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kaya, din görevlilerine irşad vazifesindeki incelikleri anlattı. Prof. Dr. Remzi Kaya konuşmasında Kuran ve Sünnet’ten örnekler verdi. Kuran’ın hükümlerini öncelikle kendi hayatımıza uygulayıp sonrasında insanları bu yönde yaşamaya davet etmeliyiz dedi.

Mobil irşad ekipleri görevli bulundukları yerlerde hizmetlerine başlayacaklar. Bir sonraki aşamada ise ilçe müftülüklerinde görev yapan kadın din görevlileri de alanda görev yapmaya başlayacak.