23.01.2020

İnegöl Kültür Vakfı İdlib İçin Topladıkları Yardımları TDV Bursa Şubesine Teslim Etti

Bursa İnegöl Kültür Vakfı ve bünyesindeki Eğitim Kurumları (Zarafet Okulları)’nın yöneticileri İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarete İnegöl Kültür Vakfı Başkanı Semih Kılıç, Anaokulu Müdiresi Eda Bal, İlk ve Ortaokul Müdürü Göksoy Kılıç, Öğrenciler Hira Su Dinç ve Ömer Yasir Aydın, TDV Bursa Şube Yöneticisi Rahmi Tok, TDV Bursa Şube Görevlisi Vedat Ülker katıldı. İdlib’de yaşanan olaylardan dolayı mağdur edilen kardeşlerimiz için bir tır gıda ve giyim yardımı toplayan ve Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi aracılığıyla böyleye ulaştıran vakıf, yine topladıkları 27.400 tl tutarındaki nakdi yardımı da ulaştırılmak üzere Bursa İl Müftüsü İzani Turan’a teslim etti.

Ziyaret sebebiyle memnuniyetini dile getiren Bursa İl Müftüsü İzani Turan şunları kaydetti.  “Ümmetin hayırlısı ümmete faydalı olanlardır” buyuruyor, Peygamber efendimiz (sav). Şarktaki bir Müslümanın derdini garptaki Müslümanlar dert edinmezse, hakiki imana erişmiş olamaz buyuran yine Peygamber Efendimiz(sav). İdlib’deki kardeşlerimize bir tır yardım göndermişler, Allah İdlib’deki kardeşlerimize yardım etsin. Allah ülkemizi, devletimizi var etsin.  İnsanımıza güç kuvvet versin. Ümmetin umudu olmaya yine bizleri muvaffak etsin. Allah imkanımızı kat ve kat artırsın. Yakın zamanda bizlerde Müftülük olarak, güçlü bir kampanyayla Ülkemizin her yerindeki müftülüklerimiz gibi katkı sağlayacağız. İnegöl Kültür Vakfı Başkanımız Semih Bey’e bu vesileyle teşekkür ediyorum. dedi.

İnegöl Kültür Vakfı başkanı Semih Kılıç konuşmasında; Anaokulu Müdiremiz, İlk ve ortaokul Müdürümüz, velilerimiz ve İnegöl halkını bize tevdi ettiği emaneti ulaştırmak için burada bulunuyoruz. Ümmetin derdi hepimizin canını yakıyor. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konuda duyarlılar. Haberlerde kardeşlerimizin halini izlediklerinde üzülüyorlar. Kardeşlerimizin dertlerine derman olabilmek için harekete geçtik. Yaptığımız duyurulara velilerimiz bir hafta içinde çok hızlı bir şekilde cevap verdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Bugün ulaşan haberde tırımızın oradaki diyanet vakfı yetkililerine ulaştığını öğrendik. En kısa zamanda da kardeşlerimize ulaştıracaklar inşallah. Allah ümmetimize bu acıları yaşatmasın dedi.

Ziyarete katılan öğrencilerden Hira Su Dinç, “Biz burda güzel okullarda okuyoruz ama ordakilerin bu imkanları yok. Güzel kıyafetleri yok. Onlara yardım etmek için ihtiyacı olan şeyleri onlara ulaştırabiliriz” dedi.

Öğrenci Ömer Yasir Aydın ise; “Sevgili anne babalarımız, oradaki kardeşlerimizin anne ve babaları hiç çalışamıyor, hiç para kazanamıyor. Onlar yokluk içinde ama biz ihtiyacımız olmasa da bir çok şeyi alabiliyoruz. Hatta çöpe bile atabiliyoruz. İhtiyacımız olmayan şeyleri İdlib’e yardım olarak gönderebiliriz.” dedi.