29.01.2020

Mobil İrşad Esnaf Buluşması

Ahlaklı Birey Erdemli Toplum projesi kapsamında yapılan esnaflarla, Bursa İl Müftüsü İzani Turan bir araya geldi. Buluşmaya Bursa İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Taner, İznik İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, bölge cami görevlileri, bölge okul idarecileri ve bölge esnafı katıldı.

Buluşmada konuşan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, camide cemaat beklerken hayal kırıklığına uğradıklarını, bunu aşıp dışardaki insanımıza bizzat giderek, din hizmetini yürütmek istediklerini ve bu projenin ortaya çıktığını dile getirdi. Haftada bir de olsa kendisinin de katılmaya gayret gösterdiğini söyledi. Bu programlardaki amacımız sohbet edip, bir şeyler anlatmak değil, muhatabımızın dertlerini, sıkıntılarını, öneri ve isteklerini dinlemek olduğunu belirtti. “İnsanların zihnindeki Diyanet çalışmıyor, yalnlış yapıyor algısının doğrusunu bu buluşmalarda ortaya koyup dile getiriyoruz” dedi. Diyanet’in hiçbir dönemde Kuran ve Sünnet’e aykırı iş yapmadığını anlattı.

Buluşmaya ev sahipliği yapan mekanın işletmecisi Mustafa Güvendi, “hocalarımızı ve esnaf kardeşlerimizi ağırlamaktan çok memnun olduk” dedi.

Buluşmaya katılan İznik İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, İl Müftüsünün daveti üzerine katıldığı bu davette, esnafıın ve katılanların istek ve taleplerini gördüklerini, bu doğrultuda hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Kahvehanelerde sohbetler yaptıklarını ama Mobil İrşat ekipleri kurarak bizzat esnaflara gideceklerini belirtti.

Program sonrasında esnaflardan birinin kahve davetiüzerine, Bursa İl Müftüsü İzani Turan işletmeyi ziyaret etti.

İşletme sahibi Mümin Demir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve esnafların gözündeki değeri dile getirdi. Bu çalışmalardan memnun olduklarını, gençlerimiz üzerindeki müftülük çalışmalarından da bu vesileyle haberdar  olduklarını ve bu çalışmaların devam etmesini istediğini söyledi.