19.10.2016

OSMANLICA EĞİTİMİ DUYURUSU

Kurumumuzda ilmi kültürel çalışmaları artırmak,hız kazandırmak ve personelimiz arasında birlik beraberlik içinde koordineli faaliyetler yapabilmek amacıyla  "Osmangazi İlçe Müftülüğü"  önderliğinde  ,BURSA İli  Tüm İlçe Müftülüklerinde çalışan  Kadrolu Bayan  KKÖ personelimize yönelik "OSMANLICA" eğitimi açılacaktır.

MÜRACAAT  İÇİN   ÖN KAYIT;

Müracaat tarihi          :           21.10.2016-02.11.2016

Müracaat yeri            :           Osmangazi İlçe Müftülüğü   ( Yasin AÇIK  V.H.K.İ )

Derse Başlama Tarihi:           08.11.2016 (Haftada 1 gün SALI günleri ders yapılacaktır)

Derse Saati                :            Öğleden sonra yapılacak olup; başlama ve bitiş saati  04.11.2016 tarihinde yapılacak olan toplantıda personelimizin mesai saatleri göz önüne alınarak netleştirilecektir.

Ön Başvuru Evrakları:   Kimlik fotokopisi ,Ön kayıt formu (ön kayıt formu ;Osmangazi İlçe Müftülüğünden  alınabilir.)

*ön kayıt başvuru yapan personelimiz ; 04.11.2016 (cuma) tarihinde saat 15.30'da Osmangazi Müftülüğü toplantı salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

EĞİTİME YÖNELİK DETAYLI  BİLGİ;

1)Eğitimimiz yalnızca kadrolu personelimize yönelik olup;  Bayan KKÖ ünvanlarındaki personel başvuru yapabileceklerdir.

2)Derslere devamlılık ciddiyetle takip edilmektedir.

3)Dersler "Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği"Bayan Eğitimci tarafından verilecektir.

4)Eğitim; toplam 4 KUR'dan oluşmaktadır.İlk kurdan başlanılacaktır.Bir kuru başarıyla tamamlayan,diğer kura devam etmektedir.Her kurun sonunda, başarıyla tamamlayanlara MEB onaylı sertifika verilmektedir.

5)Eğitim; Osmangazi İlçe Müftülüğü önderliğinde yapılacak olup;BURSA ilimiz Tüm İlçe Müftülüklerinde çalışan Personelimize yöneliktir. Eğitim ;Müftülük personeli Bayan koordinatörler tarafından da takip edilecektir.

6) İlk Kur Ders içeriği;

"Ders Okuma Kitabı-Gramer-Çeşitli Türde Kültürel Okuma Kitapları -Yazı  Çalışmaları"

7) Sözlü ve yazılı sınavlar;

* Kur  sonunda  seviye tesbit sınavı yapılacaktır.

* Eğitim süresince  Eğitimciler tarafından belirli periyotlarla  sınavlar yapılmaktadır.Derslerdeki aktiflik ve verilen ödevler  değerlendirilmektedir.

8) Ders işlenecek Mekan;

Mantıcı Kur'an Kursu (Tüm İlçe Müftülükleri Personeli İçin ortak ders mekanıdır.)

(Mantıcı Kur'an Kursunun Yeri:Bursa  İl Müftülüğü ile Şehreküstü (15 Temmuz Demokrasi Meydanı)metro istasyonu yakınında.)

9)  Derslerimiz  ücretsizdir.

NOT: Talep yoğun olursa ;dersler Osmangazi Müftülük binası-Derslik Salonunda işlenecektir.