01.11.2017

T.C. BURSA VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

BASIN AÇIKLAMASI

31/10/2017 tarihinde bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan “Bursa da 13 milyona satılık kelepir camii” haberi üzerine basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ülkemizde camiler gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmakta; ibadet edilecek hale gelince yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmektedir. İlimiz Nilüfer İlçesinde de, 2009 yılında Nilüfer İlçesi Ticaret Merkezi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurulmuş, Nilüfer Belediyesince tahsis edilen arsa üzerine cami inşaatı başlatılmış, alt katı ibadet edilecek hale gelince cami ibadete açılmış, C grubu olarak gruplandırılmış, İmam-Hatip kadrosu tahsis edilmiş, atanan İmam-Hatip Ömer Faruk DEMİR 08/08/2012 tarihinde görevine başlamıştır. Sanayi bölgesinde yer alan ve alt katı ibadete açılan camide yaklaşık 3000 civarında cemaat Cuma günü Cuma namazı kılabilmekte ve herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Belediye tarafından tahsis edilen arsa üzerine halkın yardımlarıyla yapılan camiyi satmaya kimsenin hakkı yoktur ve bu husus hukuken de mümkün değildir. Dernek Başkanının kendi başına yaptığı basında yer alan bu haberle ilgili asılan bez afiş kaldıttırılmış, konunun araştırılması için Murakıp görevlendirilmiş ve inceleme başlatılmıştır.

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ