06.11.2017

Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

“Bursa Müftüsüne Sert Tepki” manşetli “Bursa’da Cami Açılışında Bozbey’den Sitem” haberi ile ilgili olarak aşağıdaki Basın Açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ülkemizde camiler hayırsever vatandaşlarımız veya dernek-vakıflarca yapılmaktadır.

Gerek cami temel atma merasimlerinde, gerekse cami açılış törenlerinde zaman zaman ilçe protokolü bulunur ve konuşma da yaparlar. Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa BOZBEY, habere konu olan cami açılışında olduğu gibi pek çok cami temel atma ve açılış merasimlerinde konuşma yapmış, hiçbir problem de olmamıştır.

Bursa İl Müftüsü İzani TURAN’ın şehit cenazesine katılması sebebiyle kurum adına Nilüfer Müftüsü Mehmet ÖZTÜRK katılmış, konuşmasında da Sn. Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY'e katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etmiştir.

Program sunumu konusunda Nilüfer Belediyesi’nin mi, Müftülüğün’mü görev yapacağı birkaç gün önce gündeme gelmiş, cami açılışı olması hasebiyle Müftülük tarafından program planlamasının ve yapılmasının uygun olacağı sonucuna varılmış, program Nilüfer Müftülüğü’nce hazılanmış ve uygulanmıştır. Sonuç olarak Sayın Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY’in yanlış bilgilendirildiği düşünülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyrulur.

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ