18.10.2016

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlandı. Her yıl farklı bir tema işleyen Başkanlığımız 2016 yılında ise geleneğimizde olduğu gibi camileri kitaplarla buluşturmak, her camimize  bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini ve ahlaki konularda aydınlatmak, cemaatimize okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ibadet, ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amacıyla bu haftanın teması “Cami ve Kitap” olarak belirlenmiştir.

İlçemizde de hafta münasebetiyle bütün camilerde çeşitli programlar düzenlendi. Din görevlileri tarafından 38 hatim okudu. Etkinlikler süresince  vatandaşlara kitap okumanın önemiyle ilgili bilgiler verildi. Kur’an Kursu öğrencilerine haftayla ilgili bilgilendirme yapıldı. İlçe müftüsü M.Nedim BAKIR tarafından konferans verildi.

Kaymakamlık, Belediye, milli eğitim ve diğer kurumlar ziyaret edilip “Cami ve Kitap” konusunun önemine vurgu yapıldı. Din görevlileri mahallelerinde ki hastalara ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca aralarında dargınlık ve kırgınlık olanların aralarını bularak barışmaları sağlandı.

Hatuniye Camisinde, Kur’an tilaveti,  mevlid-i Şerif, okundu,  İlçe müftüsü tarafından “Cami ve Kitap” konusunu  işleyen vaaz ve okunan Hatimlerin duası yapıldı.