12.01.2017

İLÇEMİZ MÜFTÜLÜĞÜNDEN HALEP'E YARDIM ELİ...

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından tüm ülkemizde başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" yardım kampanyasına müftülüğümüzde destek verdi.

16-26  Aralık 2016 tarihleri arasında toplanan yardımlar Müftülüğümüz de Din Görevlileri ve  tarafından paketlendi. İlçemizden 24 ton un,200 koli giysi, 150 koli gıda paketi,90 teneke peynir ve 1 tır bisküvi olmak üzere 2 tır yardım toplandı.

26 Aralık Pazartesi günü saat 14:00'da Hatuniye Camii önünde  tören yapıldı. Törene İlçe kaymakamı Sayın Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, dİn görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim Okundu ve dualarla yardım tırları Suriyeli Kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yardım bölgesine uğurlandı.

Kampanya süresince yardımlarını esirgemeyen Yenişehir halkımız ve destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan Din Görevlisi arkadaşlarımıza şükranlarımızı bir borç bilir Rabbimizden Ülkemizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ederiz.