20.03.2017

18 MART'TA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ‘’Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda Buluşalım’’ TEMASIYLA CAMİİLERİMİZ YİNE DOLDU VE TAŞTI

18 MART'TA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN

‘’Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda Buluşalım’’

TEMASIYLA CAMİİLERİMİZ YİNE DOLDU VE TAŞTI

Yıldırım İlçe Müftülüğü'müzce düzenlenen ve her haftanın cumartesi günlerinde, farklı bir camide yapılmakta olan sabah namazı buluşmalarının, bu hafta 18 Mart Çanakkale Zaferimize denk gelmesi çok anlamlı ve güzel bir tevafuk oldu.

Yıldırım İlçemizin, Emirsultan ve Şehitler Camilerinde; din gönüllüsü hocalarımızın ve cemaatimizin yoğun katılımlarıyla, 18 Mart Cumartesi günü, tüm şehitlerimize ithafen ‘’Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda Buluşalım’’ temalı sabah namazı buluşmasını gerçekleştirdik.

Hatm-i Şerifler, Kuran Tilaveti, Salavat-i Şerifer, Zikir ve Tesbihat, Kasideler, İlahiler, Vaaz, Dua ve Aminler ile; Dinimiz, İmanımız, Vatanımız, Namusumuz, Ezanlarımız, Bayrağmız... uğruna Allah için canlarını feda eden Çanakkale şehitlerimizi, 102. yıl dönümünde yâd ettik.

102 yıl önce Çanakkale'de canlarını siper ederek mücadele veren Mehmeçiklerimizin yaşadıkları manevi ruhu bir kez daha derinden hissetmeye çalıştık.

Programımızın sonunda Yıldırım Belediye Baskanlığımızca çorba ikramı yapıldı.

Allahım!

Bizleri şanlı şehitlerimize, gazilerimize, ecdadımıza layık nesiller, evlâtlar eyle!

Bedir'den Çanakkale'ye, Malzgirt'ten Yemen'e, Kıbrıs'a, Sakarya'dan Sarıkamış'a, 15 Temmuz'a... kadar, bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin, isimsiz kahramanlarmızın ruhlarını şâd, makamlarını, derecelerini âli ve ulvî eyle.

Amin! Amin! Amin!..