19.02.2019

TEMEL AİLE BİLİNCİ SEMİNERLERİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev ve sorumluluk alanlarından biri de; ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktır. Bu çalışmaya toplumun en ücra köşelerine ulaşabilme imkanına sahip olan Kur’an Kursu öğreticileri ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda, Bursa İl Müftülüğü tarafından hazırlanan program dahilinde İlçemiz Müftülüğüne bağlı görev yapan 150, Kur’an Kursu öğreticisine kuran ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla "Temel Aİle Bilinci" eğitimleri düzenlendi.

Ailem ve ben, Ailemde bir çocuk var, Ailemde bir genç var, Ailemde bir yaşlı var, Ailemde bir engelli var, Akrabalarım var, ailemin iletişim dili, ailede iffet ve mahremiyet, teknolojiyi bilinçli kullanıyorum, ailemi bağımlılıktan koruyorum, ailemde merhamet istiyorum ve ailem dağılmasın konu başlıklarında yapılan eğitimlerin sonunda İl Müftü Yardımcımız Sedanur Sezen, İlçe Müftümüz Musa Dolar, Şube Müdürümüz Muhammet Işık tarafından kursiyerlere katılım belgeleri verildi.