20.11.2019

Mevlid-i Nebi Programı

2019 yılı Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Yıldırım Müftülüğümüze bağlı Yediselviler Camiinde Hanım efendilere yönelik çok güzel bir program gerçekleştirildi. Program Zümrütevler Kuran Kursu Öğreticisi Nagehan Çakıcı hoca hanımın okuduğu istiğfar duası ile başladı.

Ahzab Suresi 38-48. ayetlerini ihtiva eden aşr-ı şerif Yediselviler Kuran Kursu Öğreticisi Nezaket Söylev hoca hanım tarafından; meal-i şerif ise Hasan Suna Kuran Kursu Öğreticisi Şefika Ünsal hoca hanım tarafından icra edildi. Mevlid-i şerif ve birbirinden güzel ilahilerin yer aldığı programda; Yıldırım Vaizi Aysun Uğur hocamızın günün ve haftanın önemine dair "Peygamberimiz ve Aile" konulu vaazı ilgiyle takip edildi. Nagehan Çakıcı hoca hanımın okumuş olduğu "Gönül Hun Oldu" adlı şiiri de dikkatle dinlendi. Yediselviler Kuran Kursu Öğreticisi Ayşe Serra Kara ve Teleferik Kuran Kursu Öğreticisi Hatice Algın hoca hanımlar tarafından sunulan mevlid programı Merve Necla Çeviren hoca hanımın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Ayşe Taşdemir, Neslihan Aydoğan, Şefika Ünsal, Şule Kahrıman, Ayşe Yeğin, Ayşe Bulut, Sibel Altunsoy, Nafiye Sema Topçuoğlu, Zehra Burç, Nagehan Çakıcı, Merve Necla Çeviren, Nezaket Söylev, Hatice Algın ve Ayşe Serra Kara hoca hanımların hazır katıldığı programda kutlu nebinin hayatından sahneler hanımlara anlatıldı. Salavat-ı şeriflerin bolca çekildiği gözyaşlarının hakim olduğu bu programda duygu dolu anlar yaşandı. Bayan cemaatimiz tarafından büyük rağbet gören bu değerli programda emeği geçen tüm hoca hanımlara teşekkür ediyoruz.